facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίστου παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη...!!!

Πάπας: Αγκαλιάζω τους πιο φτωχούς και αδύναμους
Με την παρουσία χιλιάδων πιστών, ηγετών από όλο τον κόσμο, αλλά και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ολοκληρώθηκε, η τελετή «ενθρόνισης» του Πάπα Φραγκίσκου, στον Άγιο Πέτρο, στη Ρώμη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, βγαίνοντας από την εκκλησία της Αγίας Μάρθας, λίγο πριν τις 10.00 (ώρα Ελλάδας) πήγε ανάμεσα στο πλήθος και χαιρέτισε τους πιστούς με το γνωστό πλέον αυθόρμητο στυλ που σπάει τα αυστηρά πρωτόκολλα, αλλά προκαλεί και πονοκέφαλο στους άνδρες της ασφάλειάς του.
Ο καρδινάλιος Άντζελο Σοντάνο παρέδωσε στον Πάπα Φραγκίσκο το «δαχτυλίδι του ψαρά» σύμβολο της διακονίας του Αγίου Πέτρου το οποίο έπειτα από επιθυμία του ίδιου του Ποντίφικα δεν θα είναι χρυσό, αλλά επιχρυσωμένο ασήμι.
«Ευχαριστώ για την παρουσία τους, τους αντιπροσώπους άλλων Εκκλησιών και εκκλησιαστικών Κοινοτήτων...Στέλνω τον πιο εγκάρδιο χαιρετισμό μου στους αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων, στις επίσημες αποστολές τόσων χωρών και στο διπλωματικό σώμα» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Πάπας, σημειώνοντας ότι ξεκινά την πορεία του «ως επίσκοπος της Ρώμης και διάδοχος του Πέτρου».
Πάπας: Αγκαλιάζω τους πιο φτωχούς και αδύναμους
Ο Ποντίφικας τόνισε ότι «ο άνθρωπος πρέπει να προστατέψει την πλάση και τους αδελφούς του», και «να απορρίψει το μίσος τον φθόνο και την αλαζονεία».
Ο νέος Πάπας ζήτησε από τις εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς «να μην φοβηθούν την καλοσύνη και την τρυφερότητα, διότι και ο Ιωσήφ μας δείχνει ότι τα συναισθήματα αυτά είναι ένδειξη δύναμης και όχι ενός ανίσχυρου ανθρώπου».
Ο ρόλος του Ποντίφικα, όπως τόνισε, είναι «να δέχεται με στοργή και τρυφερότητα, όλη την ανθρωπότητα, ειδικά τους πιο φτωχούς, τους πιο αδύναμους, τους πιο μικρούς…όποιον πεινά, όποιον διψά, τον ξένο, τον γυμνό, τον άρρωστο, τον φυλακισμένο»
Πάπας: Αγκαλιάζω τους πιο φτωχούς και αδύναμους
Αμέσως μετά την τελετή, την ομιλία και την ευλογία του νέου Ποντίφικα, το πλήθος (περίπου 200.000 πιστοί) ξέσπασε σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας «Ζήτω ο Πάπας!», ενώ οι καμπάνες του Αγίου Πέτρου χτυπούσαν χαρμόσυνα.
Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας χαιρέτισε τους Ίταλούς πολιτικούς, τους ξένους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες και τους διπλωμάτες.
Πάπας: Αγκαλιάζω τους πιο φτωχούς και αδύναμους
Η πρώτη που χαιρέτισε τον Ποντίφικα ήταν η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ η οποία συναντήθηκε και χθες μαζί του στο Βατικανό. Ο Πάπας χαιρέτισε εγκάρδια τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, τον απερχόμενο τεχνοκράτη πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι, την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ υπήρξε μια κάποια αμηχανία στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε, Ρ. Μουγκάμπε. τον οποίο
Ο Φραγκίσκος άκουσε σιωπηλός τον Μουγκάμπε, στον οποίο η ΕΕ έχει επιβάλλει απαγόρευση στις μετακινήσεις από το 2002 εξαιτίας των καταγγελιών για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκλογική νοθεία στη Ζιμπάμπουε.
Πάπας: Αγκαλιάζω τους πιο φτωχούς και αδύναμους
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο παραιτηθείς Βενέδικτος, ο οποίος από τις 28 Φεβρουαρίου έχει αποσυρθεί στο Καστέλ Γκαντόλφο, κοντά στην Ρώμη παρακολούθησε την τελετή από την τηλεόραση.
«Ιστορικής σημασίας» η παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου
Την ιστορική σημασία της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην ενθρόνιση του νέου Πάπα Φραγκίσκου, τονίζει το ραδιόφωνο του Βατικανού.
Πάπας: Αγκαλιάζω τους πιο φτωχούς και αδύναμους
«Η παρουσία της αυτού Αγιότητος του Βαρθολομαίου Α΄ είναι ιστορικής σημασίας» γράφει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του ο Ραδιοφωνικός σταθμός Βατικανού, αποτελεί επίσημο όργανο της Αγίας Έδρας.
Σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε χθες επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «μια ιστορική πρωτιά θα ευλογήσει τη θεία λειτουργία για την ενθρόνιση του νέου Πάπα Φραγκίσκου Α΄. Μετά από περίπου 1.000 χρόνια Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί στην ενθρόνιση Πάπα της Ρώμης».
Πάπας: Αγκαλιάζω τους πιο φτωχούς και αδύναμους

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news