facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων πήραν παράταση για το 2014 - Λύγισε η Τρόικα

Δίνεται πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση από την Τρόικα για απολύσεις στο Δημόσιο με ορίζοντα το 2014, μετά την κατάθεση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενός αναλυτικού σχεδίου που περιγράφει τη διοικητική αναδιάρθρωση και τη διαχείριση του προσωπικού.

Η Τρόικα δίνει ουσιαστικά πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση να προχωρήσει με πιο ομαλές και αξιολογικές διαδικασίες στην επιλογή όσων θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο. Το σχέδιο αναμένεται να βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης που θα έχουν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου με τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα.

Κρίσιμο ορόσημο είναι ο ερχόμενος Σεπτέμβριος οπότε θα πρέπει να αρχίσει η πλήρης εφαρμογή της διαθεσιμότητας και κινητικότητας από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μέσω της εφαρμογής αυτής θα προκύψουν οι υπάλληλοι που πλεονάζουν και μέρος τους θα αποχωρήσει τελικώς το 2014. Το σχέδιο προβλέπει τον Απρίλιο να προωθηθεί ένα επόμενο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξετάζονται ήδη 700 φορείς στους οποίους απασχολούνται περίπου 13.000 εργαζόμενοι.

Το επόμενο ραντεβού με την Τρόικα θα είναι τον Ιούνιο με την έναρξη αξιολόγησης του συνόλου των φορέων που βρίσκονται κάτω από την κεντρική κυβέρνηση, με βάση το πιλοτικό πρόγραμμα που έχει εφαρμοστεί στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής και ορισμένους δήμους. Στο μεταξύ θα επιχειρηθεί να βρεθούν οι κατάλληλοι και ικανοί υπάλληλοι που θα μετακινηθούν για την κάλυψη αναγκών σε άλλους φορείς ενώ οι υπόλοιποι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και σταδιακά μετά τη συμπλήρωση 12μήνου θα αποχωρούν.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news