facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Την Κυριακή οι αγρότες αποφασίζουν τη μορφή που θα έχουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες σε όλη τη χώρα, χαρακτηρίζοντας «ψίχουλα» και «εμπαιγμό» στη χθεσινή τους συνέλευση τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.
«Δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω παραχωρήσεων στους αγρότες», επανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι «αυτά μας επιτρέπει το δημοσιονομικό πλαίσιο». Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τους αγρότες να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων ικανοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των αγροτών.

Τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση περιλαμβάνουν καθιέρωση νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις από τον Ιούλιο, αύξηση κατά 30 εκ. ευρώ της επιστροφής φόρου πετρελαίου που θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, καθώς και επιστροφή 300 εκ. ευρώ από το ΦΠΑ «σε αληθινούς αγρότες».

Όπως σχολίασαν τόσο ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Κ. Τζέλας, στην ουσία κανένα από τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου δεν ικανοποιήθηκε. Ακόμα, κάλεσαν την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι στο μπλόκο της Νίκαιας, τους αγρότες και από τα άλλα μπλόκα της χώρας, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, έχουν προγραμματίσει συνάντηση για σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στις 13:00 στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα, ο οποίος κάλεσε όλους τους αγρότες και τους φορείς να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση αύριο στις 12 το μεσημέρι στο 'Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Ζήτησε από τους αγρότες να συμμετέχουν την Κυριακή,, στις 12 το μεσημέρι, σε πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνεται στην Λάρισα, με σκοπό από κοινού όλοι μαζί να καθορίσουν τη μορφή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους. Προς το παρόν, τα τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στους οδικούς άξονες Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης και Αθηνών - Πατρών για δωδέκατη μέρα. Δυναμική παρουσιάζει το μπλόκο του Λευκώνα από τους Σερραίους αγρότες, ενώ παραταγμένα συνεχίζουν να βρίσκονται τα τρακτέρ και στα υπόλοιπα μπλόκα του νομού, Κερδύλλια και Ροδολίβος Αμφίπολης. Οι αγρότες του Έβρου και της Ροδόπης συνεχίζουν έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης. Το ίδιο και οι Θεσσαλοί αγρότες, που παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

express

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news