facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας θα βγάλουν οι αγρότες!

Κλιμάκωση του αγώνα προανήγγειλε το μεσημέρι της Δευτέρας το συντονιστικό των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας. Οι αγρότες καταγγέλλουν την κυβέρνηση για... προσπάθεια δημιουργίας «κοινωνικού αυτοματισμού» ενώ ανακοίνωσαν επίσης τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου μεθαύριο Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας, αγρότες της Θεσσαλίας που μαζικά βρίσκονται για δεύτερη εβδομάδα στο αγωνιστικό μετερίζι της αγροτιάς στον Κόμβο της Νίκαιας.

-Η κινητοποίηση των αγροτών στο μπλόκο Νίκαιας, η συνεχής μαζικοποίησή του με νέα τρακτέρ από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας, δείχνει το μέγεθος και την όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αγροτιά. Βγάζει στην επιφάνεια το σοβαρό πρόβλημα θέμα επιβίωσης και διατροφικής εξάρτησης της χώρας μας, αφού μας απαγορεύουν ουσιαστικά να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε.

-Το δίκιο των αιτημάτων μας αναγνωρίζεται απ’ όλα τα λαϊκά στρώματα και εκφράζεται με την πολύμορφη στήριξη από εκατοντάδες μαζικούς φορείς της χώρας, με ψηφίσματα συμπαράστασης, επισκέψεις στο μπλόκο, ηθική και υλική βοήθεια, μας δίνει κουράγιο.

-Δεκάδες φορείς της Θεσσαλίας συμμετείχαν και δήλωσαν την στήριξη τους στο δίκαιο αγώνα μας το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, όπως Εργατικά κέντρα και σωματεία, Εμπορικοί Σύλλογοι και Βιοτέχνες, φορείς των γυναικών και της νεολαίας, επιβεβαιώνοντας με τις τοποθετήσεις τους πως η ικανοποίηση των αιτημάτων μας είναι καθοριστικός παράγοντας για την κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής.

Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να ενεργοποιήσει τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» ενάντια στην κινητοποίηση μας. Απέτυχε να τρομοκρατήσει και να αποτρέψει με τον ωμό αυταρχισμό και τα ΜΑΤ την συμμετοχή και νέων δυνάμεων αφού καθημερινά έρχονται δεκάδες νέα τρακτέρ. Η ίδια κλείνει τους δρόμους δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις όπως προχθές που δεν επέτρεψε σε αυτοκίνητο με ασθενή να περάσει τις κλούβες των ΜΑΤ και την ίδια ώρα παραπληροφορεί για τα δήθεν προβλήματα που δημιουργούν οι αγρότες. Εμείς, όχι μόνο δεν κλείσαμε τους δρόμους αλλά τους κρατήσαμε ορθάνοιχτους με το συμβολικό άνοιγμα των διοδίων Μοσχοχωρίου το μεσημέρι του Σαββάτου και πάλι αντιμετωπιστήκαμε από την επέμβαση των ΜΑΤ.

Είναι γελασμένη αν νομίζει ότι με τα ΜΑΤ, τα αγροτοδικεία, τις απειλές, την τρομοκρατία θα κάμψει το αγωνιστικό μας φρόνημα, θα βάλει εμπόδια στον αγώνα μας για λύση των προβλημάτων που δημιουργεί η πολιτική της. Όσα ΜΑΤ και να φέρει δεν θα λύσει τα αδιέξοδα της πολιτικής της όπως εκφράζονται από το ξεκλήρισμα των αγροτών, την αύξηση της ανεργίας που σήμερα είναι στο 26%, το κλείσιμο των μαγαζιών, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα, τους άστεγους που ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια, τα απαράδεκτα χαράτσια.

Το μαζικό και μαχητικό μπλόκο των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και των Επιτροπών Αγώνα στον Κόμβο της Νίκαιας έχει αναγκάσει την Κυβέρνηση να δεχτεί ότι τα αιτήματα μας είναι δίκαια, έχει συμβάλει καθοριστικά στο δυνάμωμα του αγώνα της αγροτιάς σε όλη την Ελλάδα.

Οι συνεχείς συσκέψεις του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, των εκπροσώπων υπουργείων με την συμμετοχή και του Πρωθυπουργού, δείχνουν την ένταση της πίεσης που ασκούν τα αγροτικά μπλόκα που ξεφυτρώνουν σε κάθε περιοχή της χώρας.

Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα και τα αιτήματα που προβάλει και διεκδικεί το μπλόκο της Νίκαιας είναι πλέον γνωστά και στον Πρωθυπουργό και στα κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση, γι’ αυτό ας μην μας κοροϊδεύουν με συσκέψεις και παρασυσκέψεις. Οι αγρότες μια εξαγγελία περιμένουν: Να δοθούν άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα μας.

Οι δηλώσεις και ψέματα των εκπροσώπων της κυβέρνησης, οι δήθεν παροχές που δίνει είναι για λαϊκή κατανάλωση και την δημιουργία εντυπώσεων δεν απευθύνονται στους αγρότες που γνωρίζουν το αδιέξοδο που βιώνουν αλλά στα λαϊκά στρώματα των πόλεων για να τα πείσουν ότι οι αγρότες ζητάνε παράλογα αιτήματα. Είναι η μοναδική κινητοποίηση που δεν βάζουμε ούτε ένα οικονομικό αίτημα, που δεν ζητάμε ούτε ένα ευρώ όπως ισχυρίζεται η Κυβέρνηση, ζητάμε να μην μας πάρουν ακόμη περισσότερα από την τσέπη, να ανακόψουμε την επίθεση στο εισόδημα μας.

Το μπλόκο της Νίκαιας, έχοντας πλήρη συναίσθηση ότι τα βλέμματα όλων των αγροτών της χώρας είναι στραμμένα πάνω του, θα αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και ωριμότητα τις προβοκάτσιες από μερίδα των ΜΜΕ με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που θέλουν να διασπάσουν τον αγώνα μας αλλά και της κρατικής τρομοκρατίας που θα ενταθεί καθώς νέες δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ παρατάσσονται απέναντι στον «εχθρό λαό».

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας από σήμερα. Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της χώρας για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και μαχητικότητα στα μπλόκα σε όλη την χώρα την εβδομάδα που διανύουμε. Έχουμε δίκιο και ο αγώνας μας στηρίζεται από όλες τις κοινωνικές ομάδες, τις καλούμε ακόμη πιο αποφασιστικά να δυναμώσουν την κοινή δράση και συμμαχία μαζί μας γιατί κοινός είναι ο αντίπαλος που έχουμε, κοινά και τα συμφέροντα μας να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική.

Άμεση απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης δίνουμε την Τετάρτη 6 Φλεβάρη στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με τη μαζική συμμετοχή μας στη συγκέντρωση αλληλεγγύης και κοινής δράσης εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών.

Ο αγώνας είναι κοινός και θα δυναμώνει καθημερινά. Οι αγρότες απ’ το μπλόκο της Νίκαιας δεσμεύονται ότι θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις σ’ αυτό τον αγώνα

Στα μπλόκα της αγροτιάς θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – θα νικήσουμε!»

onlarissa

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news