facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Βροχή οι απολύσεις διοικητών Οργανισμών χωρίς πρότερη ενημέρωση!


Απίθανο και όμως αληθινό. Σε υπουργό «φάντασμα» εξελίσσεται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος παύει από τις θέσεις τους διοικητές και υποδιοικητές χωρίς να τους πάρει ούτε ένα τηλέφωνο να τους ενημερώσει. Τη «βρωμοδουλειά» κάνουν οι διευθυντές του γραφείου του, αφήνοντας άναυδους συνεργάτες που μέχρι χθες τους βοηθούσαν να φέρουν σε πέρας το έργο τους.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο ένας εκ των τελευταίων απολυθέντων, την προηγούμενη της επίσημης απόλυσής του, είχε συνεργασία με τον υπουργό, ο οποίος ωστόσο δεν του ανέφερε ότι είχε ήδη απολυθεί μέρες πριν!

«Τους στρατηγούς τους παύει μόνο στρατηγός»

Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο που είχαν παύσει από τη θέση του τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ κ. Βλάσση Σφυρόερα, έστειλαν στο σπίτι τους μερικά ακόμα πολύτιμα στελέχη από τους Οργανισμού ΟΓΑ, ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ.

Ο λόγος για τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Παναγιώτη Πέτρουλα και τον υποδιοικητή κ. Βασίλη Δόριζα, για τονυποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Ιωάννη Σαριβουγιούκα και τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κώστα Νικόλη, τους οποίους ο υπουργός απέλυσε από τις 8 Φεβρουαρίου εν άγνοιά τους και τους ενημέρωσε, στις 14 Φεβρουαρίου ένας υπάλληλος του υπουργείου Υγείας μετά τη δημοσίευση της απόλυσής τους στο ΦΕΚ.

Άγνωστο το κατά πόσο είναι νόμιμονα βάζεις έναν υπάλληλο να απολύσει το διοικητή, άγνωστο επίσης αν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία όσον αφορά το πρωτόκολλο παύσης ενός διοικητή, άγνωστο επίσης το αν είναι νόμιμο να αφήνεις ακέφαλο έναν Οργανισμό χωρίς καμιά ειδοποίηση και γενικά «άγνωσται αι βουλαί του κυρίου Λυκουρέντζου».

Το αστείο ωστόσο της υπόθεσης είναι, ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν χρειαζόταν να προβεί το υπουργείο σε παύσεις, αφού οι συμβάσεις κάποιων εξ αυτών λήγουν σε μερικούς μήνες. Η απορία βέβαια είναι για ποιο λόγο παίρνουν από τον ιδιωτικό τομέα αξιόλογα στελέχη που μπορούν να προσφέρουν σημαντικό έργο στο υπουργείο και μετά, τους «πετάνε» στην κυριολεξία σαν την μύγα από το γάλα!

Κλείνοντας, με όλες αυτές τις απορίες και τα παράδοξα που συμβαίνουν καθημερινά στο υπουργείο Υγείας, θα αναφέρω, για όσους ξέρουν τι θα πει πρωτόκολλο σ’ αυτή τη χώρα, τιμής ένεκεν, μια σημαντική έκφραση του κ. Δόριζα προς υπάλληλο που πήρε τηλέφωνο να τον απολύσει «παρακαλώ ενημερώστε τον υπουργό ότι τους στρατηγούς τους παύει μόνο στρατηγός ή αρχιστράτηγος όχι φαντάρος, ομοίως και τους διοικητές και υποδιοικητές».

iatrikostypos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news