facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Οκτώ πρώην στελέχη του ΟΤΕ κατηγορούμενοι για δωροληψία


Οκτώ πρώην στελέχη του ΟΤΕ καλούνται από τους τρεις ανακριτές, Μαρία Νικολακέα, Ι. Φιοράκη και Νίκο Πιπιλίγκα, που διερευνούν το σκάνδαλο της Siemens, για να απολογηθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από αυτούς έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος, ενώ οι άλλοι διετέλεσαν μέλη Επιτροπών του ΟΤΕ την επίμαχη περίοδο των προμηθειών του Οργανισμού από τη γερμανική εταιρεία. Σε τέσσερις από αυτούς εντοπίστηκε, την επίμαχη περίοδο, μεγάλη δραστηριότητα σε επενδύσεις σε ακίνητα ενώ ερευνώνται και τρεις λογαριασμοί σε αυστριακή τράπεζα...
Εντοπίστηκε, επίσης και ύποπτο έμβασμα απευθείας από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας, που κατέληξε σε συγκεκριμένο κατηγορούμενο. Όλοι κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με βάση την δικαστική έρευνα που γίνεται στην χώρα μας και αφορά τη σύμβαση 8002 ΟΤΕ - Siemens. Με τις οκτώ κλήσεις σε στελέχη του ΟΤΕ οι υπάλληλοι του Οργανισμού που κατηγορούνται για την υπόθεση είναι συνολικά 16.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο ΔΣ του ΟΤΕ παρουσιάστηκε πρόσφατα και η πραγματογνωμοσύνη ιδιωτικής εταιρείας για το αν ο Οργανισμός υπέστη βλάβη από την συγκεκριμένη προμήθεια. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δεν εντοπίζεται η ζημιά αφού ο ελεγκτής επικαλείται αδυναμία διότι δεν δόθηκαν στοιχεία από τους αντίστοιχους Οργανισμούς Τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news