facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πάτρα: Ειδοποιητήρια της Εφορίας και προάσκηση ποινικών διώξεων σε οφειλέτες του Δημοσίου

Πάτρα: Ειδοποιητήρια της Εφορίας και προάσκηση ποινικών διώξεων σε οφειλέτες του Δημοσίου - Φωτογραφία 1Βροχή πέφτουν οι ειδοποιήσεις από τις Εφορίες της Πάτρας προς τους οφειλέτες του Δημοσίου, βάσει των σχετικών εγκυκλίων που αποστέλλει το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Νewsplus ήδη το Δικαστικό Τμήμα της Εφορίας Πατρών έχει κινητοποιήσει τις διαδικασίες προάσκησης ποινικών διώξεων κυρίςς σε οτι αφορά οφειλέτες που χρωστούν ποσά άνω των 75.000 ευρώ.

Η προάσκηση ποινικής δίωξης σημαίνει ουσιαστικά προειδοποίηση για το επόμενο βήμα που είναι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος εκείνων που δεν θα σπεύσουν να ρυθμίσουν ή να καταβάλλουν εφάπαξ τις οφειλές τους.

Παράλληλα χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης και η διαδικασία μπλοκαρίσματος του ΑΦΜ των φυσικών προσώπων ή των εκπροσώπων Οργανισμών που οφείλουν.

Όπως τονίζουν κύκλοι της Εφορίας προς το παρόν υπάρχει ανταπόκριση από την πλευρά οφειλετών, οι οποίοι ως επί το πλείστον σπεύδουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους υπό τον φόβο άσκησης διώξεων που πιθανόν να 'χουν και κακουργηματικό χαρακτήρα.


newsplus


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news