facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Αεραπόβαση Αλβανών κακοποιών για αρπαγή του Π.Βλαστού στα Τρίκαλα πνίγηκε στο αίμα


Aεραπόβαση στις φυλακές Τρικάλων επιχείρησε ομάδα Αλβανών κακοποιών για να απελευθερώσει τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μάχη, κατά την οποία το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από σφοδρά πυρά των φυλάκων εκτελώντας "βαριά προσγείωση"  στον προαύλιο χώρο της φυλακής Τρικάλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες  στις 16:45 το απόγευμα σήμαρα ένα ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο πιλότος και τρεις Aλβανοί οπλισμένοι κακοποιοί προσέγγισαν τον προαύλιο χώρο των φυλακών Τρικάλων, κατέβηκαν σε χαμηλό ύψος και έριξαν ανεμόσκαλα προκειμένου να ανέβει ο Παναγιώτης Βλαστός.
Οι φύλακες από δυο σκοπιές -προφανώς σαστισμένοι στην αρχή-  ζήτησαν από τους επιβαίνοντες να απομακρυνθούν. Οι Αλβανοί κακοποιοί πυροβόλησαν κατά των φυλάκων και οι τελευταίοι απάντησαν με πυρά, με τις σφαίρες να βρίσκουν το ελικόπτερο με αποτέλεσμα να τραματιστεί ο πιλότος να το προσγειώσει ανώμαλα στο προαύλιο των φυλακών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν τραυματίες, όμως η επιχείρηση της Αστυνομίας και του υπευθύνων των φυλακών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Και οι τέσσερις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου έχουν συλληφθεί.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση που ξυπνάει μνήμες από τις δυο πετυχημένες αποδράσεις του Βασίλη Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου, δύο Αλβανοί και ο ίδιος ο Βλαστός είναι τραυματισμένος από τα πυρά των αστυνομικών, ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία.
Ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός έχει καταδικαστεί δυο φορές σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή του στο λεγόμενο «συνδικάτο του εγκλήματος» και σχετίζεται με την πολύκροτη απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, ενώ πριν από δύο περίπου χρόνια είχε προσπαθήσει να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με ένα μέλος της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς».
Η απόπειρα είχε εξελιχθεί σε κατάσταση ομηρίας η οποία έληξε έπειτα από διαπραγματεύσεις.
Σημειωτέον ότι είναι η τρίτη προσπάθεια απόδρασης με ελικόπτερο έπειτα από εκείνη των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι το 2006 και 2009.
Πρόσφατα η αστυνομία είχε βρει αντίστοιχο σχέδιο και στη γιάφκα της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς» για πιθανή απόδραση των ήδη φυλακισμένων μελών.

Θα βομβάρδιζαν τις φυλακές μετά την απόδραση Βλαστού - Είχαν βόμβες και ΑΚ-47! 


Mε ΑΚ-47 Καλάσνικοφ θα πολυβολούσαν και με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς θα βομβάρδιζαν την φυλακή Τρικάλων οι Αλβανοί κακοποιοί για να καλύψουν την αποχώρησή τους μετά την απόδραση του Π.Βλαστού.
Μόλις ο Π.Βλαστός θα επιβιβαζόταν στο ελικόπτερο και αυτό θα απογειωνόταν, θα έριχναν στις σκοπιές επάνω τις βόμβες που είχαν κατασκευάσει. Είναι πραγματικά ευχής έργον το ότι οι δύο από τις σκοπιές αντέδρασαν και με συνεχείς ριπές από MP-5 "κατέρριψαν" το ελικόπτερο και ματαίωσαν την απόδραση.
Στο ελικόπτερο, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, ο χειριστής, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Ρουμάνος και όλοι εκτός από τον βαρύτατο οπλισμό που έφεραν φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.  
Το ελικόπτερο, όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, προσέγγισε τον προαύλιο χώρο της φυλακής και επιχείρησε ρίχνοντας ανεμόσκαλα να απελευθερώσει τον κρατούμενο Π. Βλαστό που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο προαύλιο της πτέρυγας του.
Ωστόσο, κατά το υπουργείο «οι επιβαίνοντες άνοιξαν πυρ εναντίον των υπαλλήλων της εξωτερικής φρούρησης οι οποίοι αντέδρασαν ακαριαία, ανταπέδωσαν στα πυρά και καθήλωσαν το ελικόπτερο».
Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών, τραυματίστηκαν ο χειριστής του ελικοπτέρου, ο ένας Αλβανός και ο Π. Βλαστός. Είναι άγνωστο πως πείστηκε να συμμετάσχει στην επιχείρηση, αν απήχθη, δηλαδή ή συμμετείχε στην συμμορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε νοικιαστεί «τηλεφωνικά» πριν από λίγες ημέρες από εταιρεία ενοικιάσεων ελικοπτέρων στον Ασπρόπυργο. Θα έπαιρνε τους επιβάτες από το Πήλιο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Παρέλαβε τους δύο επιβάτες, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό και ξεκίνησε προς Θεσσαλονίκη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος ενώ πετούσε πάνω από τον Πλαταμώνα δήλωσε βλάβη και ότι θα επέστρεφε πίσω. Ωστόσο αυτό ποτέ δεν έγινε. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι δύο «επιβάτες» να απείλησαν πιλότο και τεχνικό προκειμένου να κατευθυνθούν στις φυλακές των Τρικάλων.
Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας «πειρατής» του ελικοπτέρου, φαίνεται να είναι παλιός γνώριμος των αρχών και παλιός συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού.Χαρακτηριστικό είναι ότι "έπεσαν" περίπου 500 σφαίρες!
Kάποιες αστυνομικές πηγές συνδέουν το γεγονός με την τρομοκρατία. Και πιο συγκεκριμένα με τα σχέδια των νέων «Πυρήνων» να επιχειρήσουν ομαδική απόδραση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», νοικιάζοντας ελικόπτερο μεγάλης χωρητικότητας. Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Βλαστός με κάποια από τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν επιχειρήσει να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού, το 2011, χωρίς όμως να το καταφέρουν.
Σημειώνεται ότι στις φυλακές Τρικάλων έχουν μεταφερθεί δυο μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά σήμερα δεν ήταν εκεί, αφού έχουν κατέβει στην Αθήνα για τη δίκη τους.
defencenet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news