facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Πολιτική κρίση στη Βουλγαρία: Παραιτείται ο πρωθυπουργός με αιχμές για την αστυνομία


Στη δίνη νέας πολιτικής κρίσης βυθίζεται η Βουλγαρία καθώς ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε πιεζόμενος από μαζικές διαδηλώσεις λόγω της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής λιτότητας. Ο ίδιος προσπαθώντας να δείξει φιλολαϊκό προφίλ δήλωσε ότι παραιτείται γιατί δεν μπορεί να κυβερνήσει μια χώρα που η σστυνομία χτυπά τους πολίτες. Επισήμως η παραίτηση της κυβέρνησης αναμένεται μέχρι σήμερα το απόγευμα, εξέλιξη η οποία θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Με τη δήλωση αυτή επιχείρησε να λάβει αποστάσεις από τη βίαιη καταστολή διαδηλώσεων από τις αρχές, με στόχο να διατηρήσει ανοιχτό το παράθυρο επανεκλογής του. 
Πηγές από τη χώρα αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε και για μείωση στην τιμή της ενέργειας αλλά η κίνηση αυτή ήταν καθυστερημένη και απέτυχε να καλμάρει το πλήθος που είχε ξεσηκωθεί, ακολουθώντας την αντιπολίτευση που ζητά εκλογές.
Ο κ.  Borisov μιλώντας στην Βουλή είπε ότι θα παραιτηθεί σύσσωμη η κυβέρνηση μετά τις μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και την άσκηση βίας από την αστυνομία.
«Δεν θα συμμετέχω σε μια κυβέρνηση που επιτρέπει στην αστυνομία να χτυπάει πολίτες», δήλωσε όπως ς μεταδίδει το Reuters. 

sofokleousin

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news