facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο


Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή το Μετρό, το Τραμ και ο ΗΣΑΠ, μετά την απόφαση των εργαζομένων να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο Προαστιακός.

Το Σωματείο των εργαζομένων στο μετρό (ΣΕΛΜΑ), με σημερινή ανακοίνωσή του, ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και κάνει λόγο γα προσχηματικό διάλογο. «Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου, όπου αποδείχτηκε προσχηματικός. Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, έστω και την ύστατη στιγμή να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού καθεστώτος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί 35 με 40% μειώσεις στις αποδοχές τους. Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας. «Ο αγώνας αρχίζει σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει καμιά εξαίρεση στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου», ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας σε ερώτηση για τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις στο Μετρό που αντιδρούν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να προσφύγουν οι εργαζόμενοι στη Δικαιοσύνη ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «δικαίωμά τους είναι να το κάνουν αν θέλουν, αλλά αυτό δεν αλλάζει το σχέδιο της κυβέρνησης».


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news