facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Με 166 «ναι» ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο


Αναλυτικότερα, ψήφισαν συνολικά 290 βουλευτές από του οποίους «ναι» ψήφισαν 166 βουλευτές, «όχι» 123 βουλευτές και παρών δήλωσε ένας βουλευτής...

Τα άρθρο 1, 2, 3, 4 , 6, 7, 8 , 9, 13, 14, 15, 16, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 32, 33, 36, 37, 38, 40, 53 ψήφισαν 166 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 121 βουλευτές και παρών δήλωσαν τρεις βουλευτές.

Το άρθρο 31 ψήφισαν 165 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 122, και παρών δήλωσαν τρεις βουλευτές. Στο άρθρο 35, «ναι» ψήφισαν 151 βουλευτές, «όχι» 136 και παρών δήλωσαν τρεις.

Στις διαφοροποιήσεις καταγράφεται η στάση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ που καταψήφισε το άρθρο 35 που περιλαμβάνει εργασιακές ρυθμίσεις.

Κατά την τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως το νομοθέτημα με το οποίο η κυβέρνηση συνεχίζει την υπεύθυνη και συνεπή πολιτικής της για να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα της κατάστασης.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος (ΝΔ), υπογραμμίσε πως δεν τίθεται ζήτημα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας σε περίπτωση μη ανταπόκρισης της Ελλάδας προς τις δανειακές της υποχρεώσεις, καθώς ακόμα και με το αγγλικό δίκαιο, τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου μπορούν μονάχα να καθορίσουν το ποσό της αποζημίωσης που θα πρέπει να πληρώσει η χώρα.

Ο κ. Λαφαζάνης στη συνέχεια είπε: «Εμείς δεν είπαμε πως θα έρθουν και θα κατασχέσουν την Ακρόπολη. Το θέμα είναι πως μπορούν να πάρουν την εκμετάλλευση της Ακρόπολης, που είναι ιδιωτικό περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου».

«Χρωστάμε 240 δισ. Πόσα είναι πια αυτή η περιουσία μας στο εξωτερικό; Η μήπως πρόθεσή μας είναι να μην πληρώσουμε αυτά τα χρήματα; Πάτε να φάτε και τα λεφτά των κρατών πλέον;» ρώτησε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο Μάκης Βορίδης. «Σηκώνετε αυτή τη συζήτηση, δημιουργείτε θόρυβο, πλαστές εντυπώσεις στον ελληνικό λαό» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ μάλιστα παρουσίασε μάλιστα και φωτοτυπία ενός χαρτονομίσματος της Ζιμπάμπουε. «Μου έστειλαν αυτή τη φωτοτυπία. Είναι 100 τρισ. δολάρια Ζιμπάμπουε, που ισοδυναμούν με 20 δολάρια ΗΠΑ. Το καταθέτω για να δει ο κάθε ενδιαφερόμενος, από τι γλυτώσαμε, από την πληθωριστική δραχμή...» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Για «ρήτρα αποικίας» στη σύμβαση και «κοινωνικό Αρμαγεδδώνα» έκανε λόγο ο Αλέξης Μητρόπουλος. Λίγο αργότερα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναρωτήθηκε «γιατί θα πρέπει να κατέχει τη μοναδική αλήθεια ο κ. Παυλόπουλος, και να μην δεχθούμε την άποψη του δασκάλου όλων μας, του κ. Κασιμάτη, του κ. Χρυσόγονου ή του κ. Μητρόπουλου;»

«Δεν ήμασταν εμείς που λέγαμε πως το Μνημόνιο έπρεπε να ψηφιστεί από 180 βουλευτές» σχολίασε ο Π. Κουρουμπλής, υπενθυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Αφού δεν τίθεται ζήτημα, ας συμπεριλάβουν ρητά διάταξη εξαίρεσης της δημόσιας περιουσίας κάθε είδους και σκοπού. Και ας αποσαφηνιστεί για να καθησυχάσουν την ανησυχία της αντιπολίτευσης» συμπλήρωσε ο βουλευτής.

spirospero


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news