facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΕΞ: Διάψευση δημοσιευμάτων για το σκοπιανό

Δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα προτίθεται να συναινέσει στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, χωρίς την προηγούμενη επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, διέψευσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Δελαβέκουρας, η θέση της Ελλάδας «παραμένει σταθερή και συνεπής», ότι για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων και κριτήριων που έχουν τεθεί με ομόφωνες αποφάσεις της ΕΕ.

«Στην κορυφή αυτών των προϋποθέσεων βρίσκεται ο σεβασμός της καλής γειτονίας και κατά συνέπεια η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ προχώρησε επίσης στη διάψευση «διαρροών» στον σημερινό σκοπιανό τύπο, περί του περιεχομένου των τελευταίων ιδεών Νίμιτς. «Το περιεχόμενο των ιδεών Νίμιτς ουδεμία σχέση έχει με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα», ξεκαθάρισε ο κ. Δελαβέκουρας τονίζοντας ότι οι ιδέες, όπως περιγράφονται στο δημοσίευμα, θα ήταν «απολύτως εκτός του πλαισίου που έχει θέσει η Ελλάδα».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news