facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ντράγκι: Η κρίση θα χτυπήσει και τη Γερμανία

«Καμπανάκι» από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την κρίση στην ζώνη του ευρώ. Ο Μάριο Ντράγκι εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην ευρωζώνη, η οποία θα διαρκέσει.

«Τα στοιχεία για την ανεργία είναι τραγικά υψηλά. Συνολικά υπάρχει εξασθένηση της οικονομικής κατάστασης και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει βραχυπρόθεσμα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
.
Όσον αφορά την προσφορά χρήματος και τις πιστώσεις, η αύξησή τους έχει περιοριστεί, πρόσθεσε, εκφράζοντας ανησυχία για την πρόσφατη έρευνα που έκανε η ΕΚΤ για τις τραπεζικές πιστώσεις, η οποία δείχνει ότι οι τράπεζες δεν έχουν χαλαρώσει τους όρους τους για τις πιστώσεις.

Η κατάσταση αυτή θα προσβάλει σύντομα και τη Γερμανία, προειδοποίησε, κάνοντας μια διαπίστωση που έχουν ήδη κάνει οι πέντε οικονομολόγοι που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση στην έκθεσή τους του φθινοπώρου η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Μέχρι τώρα η Γερμανία κατάφερε να ξεφύγει από διάφορες δυσκολίες που αντιμετωπίζονται σε άλλες περιοχές της ευρωζώνης. Όμως τα νέα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν δείχνουν ότι οι συνέπειες της κρίσης έχουν προσβάλλει τη γερμανική οικονομία» υπογράμμισε ο Μάριο Ντράγκι, επικαλούμενος κυρίως το βαρόμετρο Ifo της εμπιστοσύνης των επιχειρηματιών, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα στα τέλη του Οκτωβρίου.

«Η Γερμανία έχει μια οικονομία ανοιχτή και ολοκληρωμένη. Δεν προκαλεί επομένως καμία έκπληξη η συμπτωματική εξασθένηση σε άλλα μέρη της ευρωζώνης να μεταδοθεί και εδώ» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news