facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Στρατηγικό επενδυτή αναζητεί το Ερρίκος Ντυνάν

Σε μια ύστατη προσπάθεια για τη συνέχιση της λειτουργίας τού Ερρίκος Ντυνάν, το ομώνυμο κοινωφελές Ιδρυμα που δημιουργήθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και λειτουργεί το νοσοκομείο δημοσίευσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα εξαγοράσει τη μονάδα.

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο βυθίζεται στα χρέη, οι 1.200 εργαζόμενοι είναι περίπου οκτώ μήνες απλήρωτοι και η πληρότητα των κλινών δεν ξεπερνά το 20%. Η βασική πιστώτρια Λαϊκή Τράπεζα εισπράττει κατευθείαν τα νοσήλια που πληρώνονται μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και των ασφαλιστικών εταιρειών έναντι των δανείων που έχει χορηγήσει ύψους περίπου 80 εκατ. ευρώ. Χρέη υπάρχουν και προς την πλευρά των προμηθευτών. Το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος ανέθεσε  στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος τον ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την εξαγορά του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης, τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να επικοινωνήσουν με τον σύμβουλο προκειμένου να λάβουν ένα συνοπτικό προφίλ του νοσοκομείου και ένα σύμφωνο εμπιστευτικότητας.

Επίσης, τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να αποστείλουν στον σύμβουλο τα παρακάτω, πρωτότυπα και υπογεγραμμένα, το αργότερο έως τις 16.10.2012 (ώρα 18.00):
1) Το σύμφωνο εμπιστευτικότητας υπογεγραμμένο. 2) Αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις των τριών τελευταίων ετών. 3) Αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τη μετοχική σύνθεση. 4) Περιγραφή δραστηριοτήτων. 5) Βεβαίωση ότι λειτουργούν για λογαριασμό τους και όχι για λογαριασμό τρίτου.

Ο σύμβουλος στη συνέχεια θα προσκομίσει στα ενδιαφερόμενα μέρη πληροφοριακό υλικό με αναλυτική επισκόπηση του νοσοκομείου και λεπτομέρειες επί της διαδικασίας της συναλλαγής (process letter).

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news