facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Μέχρι 10 Νοεμβρίου παρατείνονται οι κινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου παρατείνονται πανελλαδικά οι κινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων, σύμφωνα με απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης. Παράλληλα, στις 10 Νοεμβρίου θα συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕ για να καθορίσει την περαιτέρω στάση τους.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος Βασιλική Θάνου, δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη στο αίτημα να μην υπάρξουν νέες μειώσεις στις αποδοχές των δικαστών και εισαγγελέων.

Σε ψήφισμά τους τα μέλη της ΕΔΕ εκφράζουν «την αγανάκτησή τους προς την Πολιτεία, η οποία δεν εξετίμησε την υπεύθυνη στάση, που διαχρονικά επέδειξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εργαζόμενοι αγόγγυστα κάτω από εξοντωτικές συνθήκες για την ορθή απονομή του δικαίου» και δηλώνουν, ότι «δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την υποβάθμιση του λειτουργήματός τους και την επιχειρούμενη υπαλληλοποίησή τους».

Τέλος, με το ψήφισμά τους οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς δηλώνουν «προς κάθε κατεύθυνση, ότι η μείωση των αποδοχών τους δεν πρόκειται να επηρεάσει την ποιοτική εκτέλεση των καθηκόντων τους κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους, τα οποία θα εξακολουθήσουν να ασκούν με σθένος και υψηλό αίσθημα ευθύνης, ως εγγυητές της συνταγματικής νομιμότητας και προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών».

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news