facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Μεϊμαράκης: «Δεν θα φυλάνε security τη Βουλή»

Εκτός πλάνων του προεδρείου της Βουλής είναι το θέμα της ανάθεσης της φύλαξης του κοινοβουλίου σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας καθώς ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέφερε ότι: «Δεν μας έχει απασχολήσει η αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου ασφαλείας της Βουλής και δεν υπάρχει σχετική εισήγηση».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της παρουσίας εταιριών security στους διαδρόμους της Βουλής προέκυψε από δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η προστασία εσωτερικά του χώρου του Κοινοβουλίου πρόκειται να ανατεθεί σε εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης ενώ η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει τη φρούρηση στον περιμετρικό χώρο αυτού. Ήδη εκπονείται σχέδιο ασφαλούς εξωτερικής φρούρησης του Κοινοβουλίου από συγκεκριμένη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων».

Πάντως, το γραφείο τύπου της ΕΛΑΣ προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση, αναφέροντας: «Σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων σχετικά με το θέμα της αποδέσμευσης αστυνομικού προσωπικού από τη φύλαξη ειδικών στόχων, διευκρινίζεται ότι το ζήτημα της ανάθεσης της προστασίας, εσωτερικά του χώρου του Κοινοβουλίου, σε εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης, συνιστά ενδεικτική εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η τελική Απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον Πρόεδρο της Βουλής».

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι μπορεί το Προεδρείο της Βουλής να μην έχει λάβει σχετικές εισηγήσεις από την ΕΛ.ΑΣ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το συνολικό κυβερνητικό πλάνο δεν περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές και στην ευρύτερη λειτουργία του κοινοβουλίου.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news