facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Τετραήμερη «σιωπηρή» παράταση υποβολής δηλώσεων

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ημέρες προθεσμία έχουν... ανεπισήμως περίπου 200.000 φορολογούμενοι για να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωσή τους και να αποφύγουν τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που προβλέπει ο νόμος για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έληξε «επισήμως» χθες, αλλά όπως τονίζουν πήγες από το υπουργείο Οικονομικών, το ηλεκτρονικό σύστημα του taxisnet θα συνεχίσει να δέχεται φορολογικές δηλώσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Κυριακής. Οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν τη δήλωσή τους μέσα σε αυτό το διάστημα δεν θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, δηλαδή την απώλεια του αφορολόγητου ορίου (που επιφέρει πρόστιμο 500 ευρώ και επιπλέον φόρο) και την προσαύξηση του φόρου εισοδήματος κατά 1% . Όταν όμως «κλείσει» το σύστημα τότε οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλουν μόνο εκπρόθεσμες δηλώσεις στις εφορίες και ως εκ τούτου θα υποστούν όλες τις συνέπειες του νόμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά φορολογικές δηλώσεις από περίπου 5.000.000 φυσικά πρόσωπα (επί συνόλου 5,5 εκατ. υπόχρεων). Περίπου 300.000 χειρόγραφες δηλώσεις έχουν υποβληθεί στις εφορίες (και πρέπει να καταχωρηθούν από το ΚΕΠΥΟ), ενώ περίπου 200.000 φορολογούμενοι δεν έχουν καν συμπληρώσει τη φορολογική δήλωσή τους.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news