facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Στα €6,62 δισ. τα "φέσια" του δημοσίου

Το δημόσιο χρωστάει σε ιδιώτες το ποσό των 6,6 δισ ευρώ! το 55% δηλαδή από τα χρήματα που θέλει να εξοικονομίσει για τα μέτρα των 11,5 δισ ευρώ, τα μισά και παραπάνω τα χρωστάει σε εμάς, που θέλει να μας τα πάρει!!!

Στα 6,62 δισ. ευρώ έφτασαν στο τέλος Ιουνίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου έναντι 6,4 δισ. ευρώ ένα μήνα πριν. Η πιο μεγάλη αύξηση σημειώθηκε στα ασφαλιστικά ταμεία, ύψους 2,98 δισ. ευρώ, αλλά και στα υπουργεία των οποίων οι οφειλές αυξήθηκαν από 837 εκατ. ευρώ σε 907 εκατ. ευρώ.

Στα νοσοκομεία τα φέσια προς ιδιώτες έφτασαν τα 1,63 δισ. και των υπολοίπων νομικών προσώπων στα 3,69 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης το έλλειμμα περιορίστηκε 9,88 δισ. ευρώ από 11,4 δισ. πέρυσι αν και οι τόκοι αυξήθηκαν στα 9,4 δισ. ευρώ έναντι 7,3 δισ. ευρώ το 2011.

Αφαιρουμένων των τόκων το πρωτογενές έλλειμμα ήταν το α’ εξάμηνο 490 εκατ. ευρώ έναντι 4 δισ. ευρώ πέρυσι.

Τα έσοδα περιοριστήκαν ελαφρά στα 49,5 δισ. ευρώ από 49,9 δισ. ευρώ πέρυσι ενώ το μεγάλο βάρος προσαρμογής έπεσε στις δαπάνες που μειώθηκαν δραστικά στα 49,96 δισ. ευρώ από 53,9 δισ. ευρώ πέρυσι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλες τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, ζητά το αργότερα έως τις 20 Αυγούστου να υποβάλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τις προτάσεις τους για τις προβλέψεις των εσόδων του νέου προϋπολογισμού, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη κάθε παρέμβαση που θα γίνει στον τομέα αυτόν ως τότε.

Ο υπουργός ζητά συγκεκριμένα να υπάρξει τεκμηριωμένη πρόβλεψη των εσόδων που προσδοκούν για το επόμενο έτος και όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται ''να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τον ακριβή προσδιορισμό τόσο του ύψους όσο και των πηγών των δημοσίων εσόδων σε αναλυτικό επίπεδο, ιδιαίτερα των ετών 2012 και 2013, ώστε να διασφαλισθεί η επίτευξη των γενικότερων στόχων του προϋπολογισμού''.

Επίσης, καλούνται οι φορείς να λάβουν υπόψη τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις για τις αποδόσεις των μέτρων που έχουν νομοθετηθεί, καθώς και όποιες άλλες τυχόν παρεμβάσεις γίνουν στα έσοδα ως την ημερομηνία υποβολής των προτάσεων τους.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news