facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Εργασιακή εφεδρεία τριών ταχυτήτων για 50.000 δημοσίους υπαλλήλους

Εν μέσω ισχυρών πιέσεων από την τρόικα, η κυβέρνηση βγάζει από το... ντουλάπι την εφεδρεία για να γλιτώσει τις απολύσεις στο Δημόσιο. Οι δανειστές επιστρέφουν για να ζητήσουν να εφαρμοστεί η δέσμευση να φύγουν 150.000 υπάλληλοι μέχρι το 2015.

Αυτό αναφέρει στο πρώτο της θέμα σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» με αφορμή και τις πληροφορίες που θέλουν τους εκπροσώπους του Μηχανισμού Στήριξης να επιμένουν σφόδρα στο αίτημά τους περί αποχώρησης 150 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2015.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα διαφέρει σε σχέση με το προηγούμενο μια και θα συμπεριλαμβάνει και ηλικιακά κριτήρια. Έτσι προβλέπει ότι:

- όσοι είναι από 50 ετών και πάνω, θα βγουν στην εφεδρεία και θα παίρνουν το βασικό μισθό ως σύνταξη, εκτός αν βρουν αλλού δουλειά.

- όσοι είναι από 40 έως 50 ετών, θα βγουν στην εφεδρεία για δυο τριετίες

- όσοι είναι από 30 έως 40 ετών, η εφεδρεία θα έχει διάστημα τριών ετών

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ, με τον τρόπο αυτό δεν απαιτείται να καταβληθούν επιπλέον επιδόματα ανεργίας ή αποζημίωση λόγω απόλυσης για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία δε χάνουν τις εισφορές τους.

Η εφεδρεία, ουσιαστικά, αφορά 50.000 δημοσίους υπαλλήλους αφού σύμφωνα με τους υπολογισμούς από την πορεία των συνταξιοδοτήσεων μέχρι το 2015 θα έχουν βγει στη σύνταξη 100.000 άτομα.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news