facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ ο επιχειρηματίας με την... οικιακή βοηθό

Πρόκειται για την υπόθεση της Γεωργιανής οικιακής βοηθού που συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκλεψε από το σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα, όπου απασχολείτο, ένα εκατ. ευρώ (τα 573.800 ευρώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κρύπτη πλυντηρίου αυτοκινήτων στον Κολωνό).

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, με έγγραφο που έστειλε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όπου παραδόθηκαν και φυλάσσονται τα κλοπιμαία, με εντολή εισαγγελέα ζητεί να πληροφορηθεί περισσότερα στοιχεία για επιχειρηματία και τα τιμαλφή που κατασχέθηκαν, προκειμένου να διαπιστώσει αν τα χρήματα αυτά έχουν προέλθει από νόμιμες δραστηριότητες και αν έχουν φορολογηθεί όπως προβλέπεται.

Όπως εξηγούσαν πηγές του ΣΔΟΕ, στις περιπτώσεις αυτές τα χρήματα που κατάσχονται από την ΕΛΑΣ κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να διακριβωθεί ο νόμιμος ιδιοκτήτης τους και εν συνεχεία να του παραδοθούν.

Το ΣΔΟΕ ζητά τώρα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη για να διερευνηθεί, με βάση την εισαγγελική παραγγελία, αν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που ετησίως δήλωνε στην εφορία (πόθεν έσχες), και να σχετιστεί με έρευνες για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», για το οποίο η νομοθεσία προβλέπει πολύ βαριές ποινές που φτάνουν στην κατάσχεση περιουσίας ή και την κάθειρξη του εμπλεκομένου.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news