facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε σοβαρά επεισόδια στα Άνω Λιόσια

Ένταση επικράτησε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο Φυλής στα Άνω Λιόσια με έξι τραυματίες αστυνομικούς από σκάγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 21.00 όταν τσιγγάνοι επιτέθηκαν με πέτρες σε διερχόμενο αστικό λεωφορείο κατέβασαν τον οδηγό του λεωφορείου και τους επιβάτες και έριξαν εύφλεκτο υγρό βάζοντας φωτιά για να κάψουν το λεωφορείο, ο οδηγός ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ.

Στη περιοχή έφτασαν αστυνομικοί οι οποίοι δέχθηκαν και αυτοί επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα ενώ στο στόχαστρό τους βρέθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων.

Παράλληλα οι τσιγγάνοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έκαναν πλιάτσικο σε τουλάχιστον δυο μαγαζιά ενώ κάποιοι εξ αυτών πυροβόλησαν με καραμπίνες με αποτέλεσμα πέντε αστυνομικοί να τραυματιστούν.

Στη συνέχεια κατέφυγαν σε καταυλισμό της περιοχής.

Στο σημείο έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ.

Όσο για τα αίτια της δημιουργίας της έντασης, αρχικά επικράτησε σύγχυση, καθώς υπήρχαν δύο εκδοχές. Η πρώτη και ισχύουσα είναι η σύλληψη ενός Ρομά για τον θάνατο ενός αστυνομικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από τροχαίο που προκάλεσε παραβιάζοντας STOP. Η δεύτερη εκδοχή ήθελε την ένταση να έχει ξεκινήσει μετά από συμπλοκή των Ρομά και μελών της Χρυσής Αυγής.

Οι κάτοικοι της περιοχής πραμγατοποιούν συγκέντρωση στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής με την οδό Τσακάλωφ κάτοικοι της περιοχής αντιδρώντας στα επεισόδια που δημιουργούν οι Ρομά, όπως τονίζουν οι ίδιοι.

Όπως δήλωσε o Δήμαρχος Φυλής- Άνω Λιοσίων, Δημήτρης Μπουραΐμης, «η κατάσταση εδώ θα πρέπει επιτέλους να απασχολήσει τη χώρα η οποία κάνει ότι δεν βλέπει το πρόβλημα της γκετοποίησης που έχει δημιουργηθεί. Όλα αυτά γίνονται για ένα ατυχές περιστατικό που έγινε την ημέρα των εκλογών και προκάλεσε αυτές τις αντιδράσεις».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news