facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Όλοι οι μέτοχοι καναλιών με ποσοστό άνω του 2,5% θα πληρώνουν πρόστιμα

Νόμιμη και σύμφωνη με το κοινοτικό δίκαιο είναι η διάταξη του Ν. 2328/1995 που καθιστά υπόχρεους για πληρωμή προστίμων όλους τους μετόχους των τηλεοπτικών σταθμών με ποσοστό μετοχών άνω του 2,5%.

Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η οποία μάλιστα, το 2008, είχε αποστείλει και προδικαστικό ερώτημα για την υπόθεση στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ).

Η «απάντηση» του ΔΕΕ ήταν ότι διάταξη του Ν. 2328/1995 δεν προσκρούει στο άρθρο 1 της οδηγίας 68/151/ΕΟΚ.

Η υπόθεση απασχόλησε την Ολομέλεια του ΣτΕ με αφορμή αίτηση που είχε καταθέσει ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός ζητώντας την ακύρωση προστίμου που του είχε επιβληθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το 2001, ύψους 29.347 ευρώ.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό, επειδή, τον Φεβρουάριο του 2000 στο δελτίο ειδήσεων με «εμφανώς θεαματικό και δραματοποιημένο τρόπο» παρουσιάστηκε είδηση που αφορούσε την ποινική δίωξη δύο τραγουδιστών και ενός σχεδιαστού μόδας για ασέλγεια, κατοχή, χρήση και διάθεση ναρκωτικών.

Ο τηλεοπτικός σταθμός προσέφυγε στη συνέχεια για την ακύρωση του προστίμου, ωστόσο, η αίτησή του απορρίφθηκε, καθώς από την Ολομέλεια του ΣτΕ κρίθηκε ότι «υπήρξε παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της προσωπικότητας, της τιμής, της υπόληψης και του οικογενειακού βίου, καθώς και του τεκμηρίου αθωότητας» των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news