facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

«Stop» στο ρουκετοπόλεμο της Χίου από την ΕΛ. ΑΣ.

Κινδυνεύει να ματαιωθεί το πιο φαντασμαγορικό Πασχαλινό έθιμο, αυτό του ρουκετοπόλεμου μεταξύ δυο ενοριών στο Βροντάδο της Χίου; Αυτό δείχνει η στάση της τοπικής υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, που επί δυο 24ωρα κατάσχει τις ρουκέτες τις οποίες ετοιμάζουν τα πληρώματα!

Οι αστυνομικοί έχουν εντείνει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά τις έρευνες στα εγκαταλελειμμένα κτίρια της περιοχής, τα οποία χρησιμοποιούνται ως αποθήκες από όσους συμμετέχουν στον ρουκετοπόλεμο και τους προκαλούν αρκετά μεγάλες απώλειες σε… πυρομαχικά!

Σε ένα από τα κτίρια κατασχέθηκαν 448 ρουκέτες έτοιμες για ρίψη, δέκα ξύλινα ρουκετόξυλα, επτά ξύλινα σφυριά, δύο σακουλάκια που περιείχαν ένα κιλό και 700 γραμμάρια εκρηκτικού μίγματος για την γόμωση των ρουκετών, 406 καλούπια ρουκετών έτοιμα για γέμισμα και οκτώ ξύλινες κατασκευές οι οποίες χρησιμοποιούνται ως εκτοξευτήρες! Ένα 24ωρο νωρίτερα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ είχαν κατάσχει άλλες 24 ρουκέτες, 62 κενά καλούπια για την εκτόξευση των πύρινων σαϊτών, δυο σφυριά και μια ξύλινη βάση για ρουκέτες σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη στην περιοχή του Αγίου Μάρκου.

*** Καβάλα: Πάνω από 4.000 βεγγαλικά διέθετε για πώληση στο κατάστημά του στην Ελευθερούπολη ένας 34χρονος έμπορος! Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 3.840 παιδικά αθύρματα και 396 βεγγαλικά διαφόρων διαστάσεων και τον οδήγησαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας που του άσκησε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και διέταξε να αφεθεί ελεύθερος.

*** Τρίπολη: Συνολικά 2.500 τυποποιημένες κροτίδες κατασχέθηκαν στο κατάστημα ενός 49χρονου που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

*** Μυτιλήνη: «Βαποράκι»… κροτίδων ήταν ένας 19χρονος Έλληνας που συνελήφθη έχοντας μαζί του 254 κροτίδες διαφόρων ειδών! Ο νεαρός αποκάλυψε ότι τις προμηθεύτηκε από έναν 26χρονο Έλληνα για να τις πουλήσει μαζί με άλλες 97 κροτίδες που κατασχέθηκαν στο σπίτι του.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news