facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ηρθαν κυνηγημένοι, έφυγαν ήρωες

Στην πατρίδα τους οι σοροί των Πακιστανών που σκοτώθηκαν στο Κρυονέρι


Ελάχιστοι γνωρίζουν πως εκτός από τους αδικοχαμένους Βακάρ και Χουμαγιούν, άλλοι δύο μετανάστες, ο Μασαούντ και ο Αχμέντ έσπευσαν να σώσουν το ηλικιωμένο ζευγάρι που εγκλωβίστηκε στις ράγες του τρένου. Τελευταία στιγμή γλίτωσαν από φρικτό θάνατο

Για την ελληνική Πολιτεία ήταν δύο Πακιστανοί μετανάστες, δύο ακόμη αλλοδαποί χωρίς χαρτιά. Στη δύσκολη στιγμή όμως, όταν δύο συνάνθρωποί τους βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στις ράγες του τρένου στο Κρυονέρι, ήταν εκείνοι που έτρεξαν να βοηθήσουν. Χωρίς δεύτερη σκέψη ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του ηλικιωμένου ζευγαριού που παρακαλούσε για βοήθεια. Η τραγική πρόσκρουση που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν και οι τέσσερις τη ζωή τους... Με τη αυτοθυσία τους, ο 33χρονος Βακάρ Αχμεντ και ο 18χρονος Χουμαγιούν Ανουάρ απέδειξαν πως είχαν όνομα, πρόσωπο, ψυχή, ανθρωπιά.
Είναι η άλλη, αθέατη όψη των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα, η οποία δεν βρίσκει συχνά «χώρο» στην καθημερινή επικαιρότητα. Τα άψυχα κορμιά των νεαρών από το Πακιστάν επέστρεψαν στη χώρα τους για να ταφούν. Τις σορούς τους υποδέχθηκαν οι συγχωριανοί τους με τιμές ηρώων. Η σκέψη ότι έχασαν τη ζωή τους για να βοηθήσουν δύο ανθρώπους είναι η μόνη που απαλύνει τις πολυμελείς οικογένειές τους από τον βαθύ τους πόνο... Ελάχιστοι γνωρίζουν πως εκτός από τον Βακάρ και τον Χουμαγιούν, δύο συμπατριώτες τους προσπάθησαν να σώσουν τον 87χρονο Αθ. Τζουβέλη και τη σύζυγό του εκείνη την ημέρα. Πρόκειται για τον Αχμέντ και τον Μασαούντ, που ο Βακάρ πήρε τηλέφωνο για να βοηθήσουν.
«Ημασταν στη δουλειά όταν μας πήρε ο Βακάρ να πάμε να βοηθήσουμε. Τρέξαμε αμέσως», διηγείται στο «Εθνος» ο Αχμέντ. «Ηταν κι άλλοι εκεί, αλλά στέκονταν πιο μακριά. Μέσα από το αυτοκίνητο, οι άνθρωποι φωνάζανε βοήθεια. Το πόδι της γιαγιάς ήταν ματωμένο. Το χέρι του παππού κρεμόταν έξω από το αυτοκίνητο και φαινόταν ότι είχε σπάσει», λέει ο Μασαούντ. Στη διαδικασία του απεγκλωβισμού, ο Βακάρ και ο Χουμαγιούν βρίσκονταν στο κέντρο των γραμμών, με την πλάτη προς το τρένο. Ο Μασαούντ και ο Αχμέντ ήταν από την πλευρά που μπορούσαν να δουν την αμαξοστοιχία. Αυτό ήταν που τους έσωσε. Ισα που πρόλαβαν να απομακρυνθούν από τις ράγες. Ο Μασαούντ τραυματίστηκε στο πόδι.
Ο Κάισερ Ναντίμ, θείος των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, έφτασε στο σημείο πέντε λεπτά μετά το δυστύχημα. «Είδα τον Βακάρ, είχε ακόμη τις αισθήσεις του. Ζήτησε νερό. "Δεν έχω δύναμη", είπε και έσβησε», μας λέει. «Πιο πέρα, διέκρινα την πράσινη φόρμα που φορούσε ο Χουμαγιούν. Δεν τόλμησα να πάω από κοντά να τον δω. Και στους δύο, το χτύπημα ήταν στο πίσω μέρος του κεφαλιού...».

Διαβάστε Περισσότερα »ethnos.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news