facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Στην Αμυγδαλέζα το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών;

"Στα όπλα" οι κάτοικοι των Αχαρνών - Ξεσηκωμός μετά τις πληροφορίες για την δημιουργία του πρώτου κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα!


Όλα δείχνουν ότι ο χώρος που θα γίνει το κέντρο κράτησης των παράνομων μεταναστών θα είναι στην Αμυγδαλέζα, κοντά ή και μέσα στις σχολές της αστυνομίας. Όλα θα είναι έτοιμα λίγο μετά το Πάσχα, και θα μεταφερθούν εκεί οι πρώτοι 1.000 παράνομοι μετανάστες.

Από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας έχουν αρχίσει οι πρώτες αντιδράσεις με τους κατοίκους και τον Δήμο να είναι αντίθετοι στην απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών σε έκτακτη συνεδρίαση του τάχθηκε εναντίον της χωροθέτησης τέτοιου Κέντρου, στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του και στη δημιουργία Κέντρου στο Κατσιμίδι, που ανήκει στο Δήμο Ωρωπίων, με το σκεπτικό ότι αποτελεί πατρογονική γη των Αχαρνών.

Ωστόσο, παρ’ όλο που η συζήτηση επεκτάθηκε σε γενικότερα ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής, δεν αποφασίσθηκε τι αντίμετρα θα λάβει ο Δήμος Αχαρνών, σε περίπτωση που η Πολιτεία επιμείνει.
Εκτός από τον Δήμο Αχαρνών και τους κατοίκους αντιδρούν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας, Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, σκοπευτήρια, Σχολή μετεκπαίδευσης καθώς και ένα κρατητήριο ανηλίκων. Εικάζεται ότι και αυτοί οι χώροι θα χρησιμοποιηθούν από το υπουργείο.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Αχαρνών:


ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ


  
   
Είμαστε αντίθετοι στη λογική που λέει ότι κάθε υπερτοπική οχλούσα χρήση μπορεί να χωροθετείται στο Δήμο Αχαρνών. 
Και τα στρατόπεδα μεταναστών στο Δήμο Αχαρνών; 

Υπάρχει όριο στην καθοδηγούμενη υποβάθμιση ενός Δήμου 150.000
ψυχών!

Και αυτό το όριο θα το διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο!!! 
 
Ο Δήμαρχος Αχαρνών
Σωτήριος Ντούρος


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news