facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αποζημιώνεται 53χρονη για τραυματισμό από την ΕΛ.ΑΣ.

Αποζημίωση ύψους 25.000 επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας σε 53χρονη, η οποία τον Δεκέμβριο του 2005 τραυματίστηκε από έκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι η ευθύνη για τον τραυματισμό της άτυχης γυναίκας αποδίδεται από το Διοικητικό Εφετείο στην ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό γιατί η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, δεν είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τον αποκλεισμό των οδών γύρω από το υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Σύμφωνα με την απόφαση, μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε εφημερίδα, 45 λεπτά πριν από την έκρηξη, η ΕΛ.ΑΣ. «όφειλε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας» και «να προχωρήσει στον αποκλεισμό της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων της περιοχής, τέτοια όμως εντολή δόθηκε μετά την έκρηξη».

Πρέπει να σημειωθεί ότι αρχικά υπήρξε κινητοποίηση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. και εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία στην περιοχή, καθώς είχε εκδηλωθεί απειλή βόμβας, αλλά μετά από λίγο δόθηκε νέα εντολή να αποχωρήσουν τα περιπολικά.

Αμέσως μετά την αποχώρηση των περιπολικών ο φρουρός του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε την έκρηξη της βόμβας.

Η 53χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε ανέφερε στην αγωγή που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη κατά του Ελληνικού Δημοσίου ότι από την έκρηξη έχει υποστεί σοβαρή βλάβη η υγεία της και ιδιαίτερα το ακουστικό και νευρικό της σύστημα. Μάλιστα, ζητούσε αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news