facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ενοίκια έως 500.000 ευρώ για εγκαταλελειμμένο κτίριο!

Ενοίκια ύψους 500.000 ευρώ για ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο - καταφύγιο αστέγων πλήρωνε επί χρόνια το ελληνικό Δημόσιο στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το κτίριο που στέγαζε το παλιό νοσοκομείο Αγιος Παύλος στην οδό Φράγκων και το οποίο πλέον βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας κατά παντός υπευθύνου. Η εισαγγελική έρευνα εστιάστηκε στην περίοδο 2005-2009, χρονικό διάστημα κατά το οποίο δαπανήθηκαν σε ενοίκια ποσά που αγγίζουν το μισό εκατ. ευρώ.

Το κτίριο της οδού Φράγκων ανήκει στην Καθολική Εκκλησία και μέχρι το 1999 στέγαζε το παλιό νοσοκομείο Αγιος Παύλος. Το νοσοκομείο μεταφέρθηκε σε νέο κτίριο στον Φοίνικα, ωστόσο το ενοίκιο καταβαλλόταν κανονικά, με τη δικαιολογία ότι το κτίριο της Φράγκων θα αξιοποιηθεί από το ΕΣΥ ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, έργο που εντάχθηκε στο κοινοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Το 2005 με απόφαση του υπουργείου Υγείας η ευθύνη για την καταβολή του ενοικίου ανατέθηκε στη διοίκηση του νοσοκομείου Αγιος Παύλος. Τα έργα διαμόρφωσης του κτιρίου διακόπηκαν, με επίσημο αιτιολογικό ότι εντοπίστηκε νερό στα θεμέλια του κτιρίου. Το κτίριο της Φράγκων ρήμαζε και το ενοίκιο καταβαλλόταν κανονικά ώς το 2009, οπότε το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε την καταβολή χρημάτων. Πριν από τα Χριστούγεννα έγινε αστυνομική επέμβαση στο κτίριο και εκδιώχθηκαν οι άστεγοι που ζούσαν σε αυτό.

tanea.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news