facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Άρωμα και γεύσεις Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Έκθεση για την προβολή των ελληνικών προϊόντων, με θέμα «Γεύσεις από Ελλάδα. Εξερευνώντας τη δυναμική των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τη σημασία τους για τον τουρισμό», θα διοργανωθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωσή της , είχε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα. Ρόδη Κράτσα, προκειμένου τα τοπικά προϊόντα ολόκληρης της περιφέρειας να παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση- αφιέρωμα, στις Βρυξέλλες.

O στόχος της διοργάνωσης είναι διπλός: η προβολή των δυνατοτήτων των ελληνικών περιφερειών και των προϊόντων τους, ώστε να γίνουν πόλος έλξης για τον τουρισμό και να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία ευρύτερα, καθώς και η ευαισθητοποίηση των νομοθετών και των πολιτικών παραγόντων της Ε.Ε. για την ανάγκη προστασίας και ενίσχυσης προβολής των ειδικών προϊόντων μας.

«Η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων, των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ και η σύνδεσή τους με τον τουρισμό σε κάθε περιφέρεια, η ανάπτυξη προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας αλλά και η συνολική προώθηση, προβολή και διανομή των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, πρέπει να αποτελέσουν τις προτεραιότητες των νέων επιχειρηματικών στρατηγικών» τονίζει η κα Κράτσα.

Στην έκθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τις Περιφέρειες και τα Επιμελητήρια της χώρας μας, ευρωβουλευτές, στελέχη του κοινοβουλίου και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευτούν προϊόντα από όλη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news