facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ποινές για καταλήψεις αυτοκινητόδρομων προβλέπει πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών

Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών θα τιμωρούνται όσοι καταλαμβάνουν τμήμα του οδοστρώματος ή και ολόκληρο το οδόστρωμα σε αυτοκινητόδρομους, σύμφωνα με διάταξη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών.

Η ίδια ποινή ισχύει και για όσους παρεμποδίζουν, μερικώς ή ολικώς, τη λειτουργία σταθμών διοδίων.

Παράλληλα, βάσει του πολυνομοσχεδίου προβλέπονται και οι προϋποθέσεις μείωσης του αντιτίμου των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί να μειωθεί το αντίτιμο των διοδίων λόγω καθυστέρησης στην ολοκλήρωση τμημάτων, που δεν οφείλεται στον παραχωρησιούχο.

Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τον παραχωρησιούχο, μπορεί μονομερώς ο υπουργός Υποδομών να εκδίδει απόφαση μείωσης του αντιτίμου των διοδίων με πρόβλεψη αποζημίωσης του παραχωρησιούχου.

Σχετικά με την διάταξη που προβλέπει ποινές φυλάκισης για τις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων το ΚΚΕ αναφέρει: «Η συγκυβέρνηση επιχειρεί με καταστολή να αντιμετωπίσει τη λαϊκή πάλη και διαμαρτυρία κατά της όλο και πιο άγριας ληστείας των διοδίων. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει άφοβα να κλιμακώσει την πάλη του για να μην περάσει η τρομοκρατία για να καταργηθούν όλα τα διόδια».

in.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news