facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΕΒΕΑ: Αναγκαιότητα δημιουργίας Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου

Το αίτημα δημιουργίας Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου, επαναφέρει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας «με αφορμή το απίστευτο αλαλούμ που επικρατεί μεταξύ των συναρμοδίων υπηρεσιών για την πάταξη του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κ. Μίχαλος.

«Σε αυτήν την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, δημιουργεί θυμό και αγανάκτηση η απίστευτη ασυνεννοησία και ανικανότητα την οποία επιδεικνύουν οι συναρμόδιες υπηρεσίες για την πάταξη του παραεμπορίου, του λαθρεμπορίου και γενικότερα της φοροδιαφυγής», σχολίασε στη δήλωσή του ο κ. Μίχαλος.

Υπογράμμισε ότι βασική αιτία του τεράστιου αυτού προβλήματος, που αποστερεί έσοδα τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία και διαφυγόντα τζίρο από την αγορά 25 δισ. ευρώ, είναι η πολυπλοκότητα και η γραφειοκρατία που διέπει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, αλλά και την ισχύουσα νομοθεσία.

Υπενθυμίζει ότι τα τελευταία χρόνια το ΕΒΕΑ έχει επισημάνει δεκάδες φορές την ανάγκη δημιουργίας Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου, προκειμένου να εκλείψουν τα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιουργούνται από την εμπλοκή στο ελεγκτικό και κατασταλτικό έργο της Πολιτείας, από τις συναρμοδιότητες δεκάδων υπουργείων και άλλων φορέων του δημόσιου τομέα. Και παράλληλα, τονίζει τη σημασία της κωδικοποίησης, εκσυγχρονισμού και αυστηροποίησης των νόμων και διατάξεων που αφορούν το λαθρεμπόριο και το παραεμπόριο.

agelioforos.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news