facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Στα ύψη τα ποσοστά φτώχειας στην Ιταλία

Τους νέους μεταξύ 18 και 24 ετών πλήττει κυρίως η οικονομική κρίση

Στο 24,5% έχει φτάσει το ποσοστό φτώχειας στη χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε ο εθνικός φορέας της Ιταλίας για την οικονομική κατάσταση και την ζωή των Ιταλών πολιτών και που αναφέρεται στο έτος 2010.

Ένας στους τέσσερις Ιταλούς βρίσκονται στο χείλος της απόλυτης φτώχειας και της κοινωνικής απομόνωσης, με την οικονομική κρίση να πλήττει κυρίως τους νέους μεταξύ των 18 και 24 ετών.

Η έρευνα που ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε σήμερα στην Ιταλία δείχνει πως το 18,2% των κατοίκων της γείτονος χώρας φαίνεται να είναι εκτεθειμένο στον κίνδυνο της απόλυτης φτώχειας, το 6,9% βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στέρησης αγαθών πρώτης ανάγκης και ένα 10,2% των κατοίκων ζει σε οικογένειες που η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται από μεγάλα ποσοστά ανεργίας.

Το 8,9% βρέθηκε σε οικονομική δυσχέρεια που δε του επέτρεψε να πληρώνει τους λογαριασμούς, το 11,2% δεν κατάφερνε να αποπληρώνει το νοίκι ή το δάνειο της κύριας κατοικίας στην οποία διέμενε, και το 11,5% δεν μπόρεσε να ζεστάνει την κατοικία του αφού τα χρήματα δεν έφταναν για να πληρώνουν την θέρμανση.

Οι επόμενες δυο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, δηλαδή η Γερμανία και η Γαλλία, δείχνουν να έχουν κατώτερους δείκτες τόσο για τον κίνδυνο της απόλυτης φτώχειας όσο και στον δείκτη της σοβαρή κατάστασης στέρησης ειδών πρώτης ανάγκης.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news