facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Οικονομικοί εισαγγελείς: Μας μεταφέρθηκε ενόχληση υπουργού από τρίτο πρόσωπο

«Άντε τελειώνετε».

Τη φράση αυτή φέρεται να χρησιμοποίησε ένα τρίτο πρόσωπο για να μεταφέρει στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη την υπόδειξη υπουργού, ο οποίος προφανώς είχε ενοχληθεί από το έργο τους, να ολοκληρώσουν γρήγορα την έρευνά τους για μεγάλη υπόθεση.

Αυτό υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί στα δύο 20σέλιδα υπομνήματά τους, που υπέβαλλαν την Πέμπτη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εισαγγελείς στα υπομνήματά τους:

-Αναφέρουν τις υποθέσεις που χειρίζονταν και τα προσκόμματα που συνάντησαν κατά τη διερεύνησή τους, εστιάζοντας κυρίως σε τρεις συγκεκριμένες δικογραφίες, για τις οποίες παραθέτουν τα πραγματικά περιστατικά και τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη η εισαγγελική έρευνα

-Εξηγούν τι εννοούσαν, όταν μίλησαν περί παρεμβάσεων στο έργο τους, στην επιστολή τους με την οποία δήλωναν ότι παραιτούνται από τη θέση του οικονομικου εισαγγελέα.

-Δηλώνουν, ότι ουδέποτε υπουργός της κυβέρνησης τηλεφώνησε παρεμβαίνοντας στις υπό έρευνα υποθέσεις

-Διευκρινίζουν ότι ένα τρίτο πρόσωπο τους είπε ότι μεταφέρει υπόδειξη υπουργού να ολοκληρώσουν τάχιστα την έρευνά τους για συγκεκριμένη υπόθεση οικονομικού εγκλήματος, απευθύνοντάς τους τη φράση «άντε τελειώνετε».

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο εισαγγελείς δεν κατονόμασαν τον υπουργό, την προτροπή - δυσαρέσκεια του οποίου μετέφερε το τρίτο πρόσωπο.

Σημειώνεται, ότι οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί - παρέμειναν τρεις ώρες στο γραφείο του αντεισαγγελέα Α.Π. - έχουν κληθεί για την ερχόμενη Δευτέρα από τον κ. Μακρή, προκειμένου να παράσχουν πρόσθετες εξηγήσεις επί όσων αναφέρουν στα υπομνήματά τους.

Δικαστικοί κύκλοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι τα δύο υπομνήματα δεν είναι αποκαλυπτικά ως προς το περιεχόμενό τους.

Αναφέρουν, συγκεκριμένα, ότι στα δύο υπομνήματα, γίνεται λόγος για τρίτα πρόσωπα - υπηρεσιακούς και άλλους παράγοντες.

Ωστόσο, σχολίαζαν με νόημα, οι καταγγελλόμενες «ενοχλήσεις» αυτών των προσώπων επιδέχονται διευκρινίσεων ως προς το αν αποτελούν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο των δύο οικονομικών εισαγγελέων.

directnews.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news