facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Βοήθεια από τη Βραζιλία εξετάζει το ΔΝΤ

“Η κυρία Λαγκάρντ επιθυμούσε να έχει συνομιλίες με τους ιθύνοντες της έβδομης σε μέγεθος οικονομίας του πλανήτη, για το πώς μπορεί η βραζιλιάνικη οικονομία να διαθέσει δικούς της πόρους στο ΔΝΤ, ώστε να διευθετηθεί η παρούσα κρίση στην παγκόσμια οικονομία, με στόχους της και τις ανεπτυγμένες οικονομίες”.
Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός για τις Εξωτερικές σχέσεις στο υπουργείο των Οικονομικών, Κάρλος Κοζεντέι, σχετικά με τη συνάντηση που είχε σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, με την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, στην πρωτεύουσα Μπραζίλια.

Οι δύο γυναίκες δεν έκαναν πάντως δηλώσεις στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης.

Ο κ. Κοζεντέι υπογράμμισε συγχρόνως ότι η κυβέρνηση στη Βραζιλία προκρίνει να συνδράμει "το ΔΝΤ--απ' ευθείας", και όχι να βοηθήσει οικονομικά μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, παραδείγματος χάρη την Ευρωζώνη.

“Η τωρινή κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας είναι το βασικό αντικείμενο αυτών των συνομιλιών, όπως και το πώς το ΔΝΤ μπορεί να αντιδράσει, με ποιούς πόρους", διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι "στο πλαίσιο του ΔΝΤ υπάρχουν ήδη διαθέσιμα 390 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ".

Η κ. Λαγκάρντ θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Οικονομικών και άλλους αξιωματούχους της Βραζιλίας, κατά την επίσκεψή της.

24h.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news