facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Υποχρεωτική η υπαγωγή στο ΕΤΕΑΜ όσων έχουν διπλή ασφάλιση

Παράλληλη ασφάλιση στο ΕΤΕΑΜ και στο εκάστοτε επικουρικό ταμείο που προβλέπει η ασφάλισή του θα πρέπει να έχει κάθε διπλοασφαλισμένος που μετρά ένσημα προ της 31ης/12.1992 σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ.
Το ΙΚΑ ξεκαθαρίζει σαφώς ότι καταργείται η εξαίρεση από το ΕΤΕΑΜ των πολλαπλά απασχολουμένων που υπάγονται για παράλληλη απασχόληση στην ασφάλιση άλλου επικουρικού ταμείου.

Με τις νέες διατάξεις, ισχύει ότι:

στην ασφάλιση του επικουρικού των μισθωτών υπάγονται υποχρεωτικά τα πρόσωπα τα οποία παρέχουν εργασία για την οποία ασφαλίζονται στο ΙΚΑ ή άλλο φορέα κύριας ασφάλισης μισθωτών και
δεν υπάγονται για την εργασία τους αυτή στην ασφάλιση άλλου φορέα επικουρικής ασφάλισης, ανεξαρτήτως της ονομασίας και την νομικής μορφής του.
Εάν κάποιο πρόσωπο, εκτός από την εργασία που παρέχει και για την οποία ασφαλίζεται σε άλλο φορέα επικουρικής ασφάλισης, παρέχει και άλλη εργασία του ίδιου ή διαφορετικού επαγγέλματος προς άλλο εργοδότη, η οποία δεν δημιουργεί υποχρέωση ασφάλισης σε άλλο φορέα επικουρικής ασφάλισης, ανεξαρτήτως της ονομασίας και της νομικής του μορφής, υπάγεται ως προς την εργασία του αυτή στην ασφάλιση του ΕΤΕΑΜ.

Στην ουσία, δηλαδή, καταργείται η εξαίρεση από το ΕΤΕΑΜ των πολλαπλά απασχολουμένων που υπάγονται για την αυτή απασχόληση στην ασφάλιση άλλου επικουρικού ταμείου.

24h.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news