facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Αποφασίζεται το τρίτο «ψαλίδι» στις επικουρικές

Στο επίκεντρο του προσεχούς Υπουργικού Συμβουλίου θα βρεθεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό σύστημα. Σε αυτό προβλέπεται η νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων -η τρίτη μέσα σε πέντε μήνες- και συνολικά ο νέος τρόπος υπολογισμού τους, με βάση τον οποίο θα ορίζεται αναδρομικά το ύψος των επικουρικών που θα λαμβάνουν οι συνταξιούχοι από την 1η Ιανουαρίου του 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της επαναφοράς της προσωποκράτησης -που είχε καταργηθεί το 1998- για τους οφειλέτες του ΙΚΑ, οι οποίοι έχουν χρέη πάνω από 150.000 ευρώ.

Επίσης, θα γίνει μια πρώτη συζήτηση με αντικείμενο την εξεύρεση πόρων για τα ταμεία, έτσι ώστε να μην απαιτηθεί να προχωρήσουν σε νέο «ψαλίδι» το 2012, κάτι που θα σήμαινε την περικοπή των κύριων συντάξεων για τρίτη φορά.

Εξάλλου, οι επικεφαλής της τρόικας στη συνάντηση τους με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη την περασμένη Τετάρτη έδωσαν το «πράσινο φως» για τις περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ.

Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας θα προχωρήσει τον Μάρτιο του 2012 στην εφαρμογή κάρτας εργασίας με μείωση εισφορών έως και 10%, ενώ αν τα οικονομικά των ταμείων το επιτρέψουν θα εφαρμοστεί νέο πρόγραμμα μείωσης από την 1η Ιουλίου.

real.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news