facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Φ. Κουβέλης: Δεν αρκεί μόνον η αντιμνημονιακή στάση

Ικανοποιημένος από τα ποσοστά που δίνουν στη Δημοκρατική Αριστερά οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίστηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός.


Σε συνέντευξή του στο ρ/σ Real Fm, ο κ. Κουβέλης ωστόσο διατήρησε επιφυλάξεις για τη δυνατότητα συγκρότησης ενιαίου μετώπου της Αριστεράς, επισημαίνοντας ότι η αντιμνημονιακή στάση από μόνη της δεν αρκεί.

«Ο πολυκερματισμός της Αριστεράς πρέπει να αντιμετωπιστεί αλλά όχι ερήμην των διαφορών σε καίριας σημασίας ζητήματα πολιτικής. Έχουμε διαμετρικά αντίθετες θέσεις για παράδειγμα στα ζητήματα της Ευρώπης», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι δεν αρκεί η αλλαγή προσώπου στην ηγεσία του κόμματος, καθώς η κρίση που διέρχεται το κόμμα οφείλεται στις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, που το βύθισαν σε έναν «νεοφιλελεύθερο συντηρητισμό».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξέφρασε την ανησυχία ότι όσα γίνονται μπορεί να δημιουργήσουν φυγόκεντρες τάσεις και αποσυσπείρωση, χωρίς να αποκλείει μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων.

Άλλωστε, υπογράμμισε ότι με την υιοθέτηση πολιτικών απόλυτης δημοσιονομικής πειθαρχίας, θα δημιουργηθούν ασφυκτικές καταστάσεις στην Ελλάδα και τις χώρες του Νότου, καθώς οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τους τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας.

newsbomb.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news