facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μπρακουμάτσος: "Οι καταγγελίες των δύο εισαγγελέων θα διερευνηθούν"

Συγκρατημένη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας στις καταγγελίες των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, περί παρεμβάσεων στο έργο τους. "Σοβαρές" τις χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης, Π. Μπρακουμάτσος

Τη διερεύνηση των καταγγελιών που οδήγησαν στην παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.
Σε δηλώσεις του σήμερα Πέμπτη, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μπρακουμάτσος εξέφρασε την πεποίθηση, ότι οι εν λόγω καταγγελίες θα διερευνηθούν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε.
Την διερεύνηση των καταγγελιών ζήτησαν χθες και οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κ.κ. Ευ. Βενιζέλος και Μιλ. Παπαϊωάννου χαρακτήρισαν "βεβιασμένη" και "υπερβολική" την παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων,
Οι υπουργοί ζήτησαν στοιχεία για το ζήτημα της "υπαγόρευσης ή απαγόρευσης" κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σημειώνοντας πως οι πολίτες δεν αντέχουν άλλους υπαινιγμούς και αοριστίες και μάλιστα από εισαγγελικούς λειτουργούς, ταγμένους στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος.
Στην επιστολή παραίτησής τους, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ανέφεραν μεταξύ άλλων:
"Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση", υποστηρίζουν στην επιστολή τους.
"Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί, ούτε να εξασφαλίσουμε ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων, έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία- με γνώμονα πάντα την νομιμότητα- ήταν πάντα δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη".
"Δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος".

news247.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news