facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Αντιμέτωπο με μία μεγάλη πτώση το κοινό νόμισμα

Οι αγορές παρέμειναν υπό πίεση, έπειτα από την αποτυχία των Ευρωπαίων αξιωματούχων να δώσουν μια κοινά αποδεκτή λύση στην τρέχουσα κρίση. Κάθε ελπίδα για μια ταχύτερη δράση «έσβησε», απογοητεύοντας τους επενδυτές, ενώ στη συνέχεια το κλίμα επιδεινώθηκε από την άρνηση της ΕΚΤ να αναλάβει μαζικότερη δράση, αφού η Bundesbank τόνισε ότι κάθε πράξη αυτού του είδους από την Κεντρική Τράπεζα είναι παράνομη.

Οι οίκοι αξιολόγησης επιδείνωσαν το κλίμα αποστροφής κινδύνου, με τους επενδυτές να ανησυχούν για πιθανές υποβαθμίσεις ευρωπαϊκών κρατών, ύστερα από τη προειδοποίηση του οίκου S&P την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και από τις προειδοποιήσεις της Moody’s και της Fitch.

Το ευρώ και οι άλλες τοποθετήσεις υψηλών αποδόσεων βρίσκονται κάτω από ισχυρές πιέσεις και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην προσέγγιση του χαμηλού Οκτωβρίου στο 1,3145 από την ισοτιμία EURUSD.

Ένα ημερήσιο κλείσιμο κάτω από αυτό το επίπεδο θα ανοίξει τον δρόμο για την επόμενη μεγάλη μεσοπρόθεσμη πτώση της ισοτιμίας προς την περιοχή του 1,2000, ενώ και τα υπόλοιπα νομίσματα αναμένεται να επιταχύνουν τις απώλειές τους.

Όσον αφορά στο οικονομικό ημερολόγιο, σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο αγοράς της FXCM, ο πληθωρισμός στην Αγγλία και ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία αποτελούν τις σημαντικότερες ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνεδρίασης, αλλά το σημαντικότερο γεγονός είναι η ανακοίνωση των επιτοκίων από τη Fed στις 21:15.

Αν και δεν αναμένεται καμία μεταβολή, οι επενδυτές θα περιμένουν μήπως ακούσουν κάποια θετικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Κάτι τέτοιο θα παράσχει στήριξη στο δολάριο, καθώς οι επενδυτές θα αρχίσουν να τιμολογούν μια μείωση των επιτοκιακών διαφορών υπέρ του δολαρίου.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news