facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Aντίδραση ΣBBE σε πιθανές αυξήσεις της ΔΕΗ

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με αφορμή την πρόταση για διψήφιο ποσοστό αύξησης των τιμών των τιμολογίων της ΔΕΗ, απέστειλε επιστολή, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011, προς τον κ. Ε. Βενιζέλο, αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, και προς τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ζητώντας την αποτροπή της πιθανής - φημολογούμενης αύξησης των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας και την εξέταση θέσπισης ειδικού τιμολογίου για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Σε μια περίοδο κατά την οποία κεντρικό ζητούμενο από τις κυβερνητικές πολιτικές θα έπρεπε να είναι η διατήρηση, τουλάχιστον, των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, το κράτος, για ακόμα μία φορά, αποτελεί τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προσπάθεια των επιχειρήσεων αυξάνοντας άκριτα το κόστος ενέργειας, συμπαρασύροντας έτσι ανάλογα το κόστος παραγωγής τους.

Δυστυχώς, οι χρόνιες καθυστερήσεις στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, σε συνδυασμό με την υψηλή φορολόγηση, δημιουργούν αυξημένα κόστη ενέργειας για τις ελληνικές βιομηχανίες, τα οποία είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news