facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

"STOP" στις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα από την Dagong Rating

H ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 7,2% το 2012 και κατά 6,8% το 2013, ενώ η χώρα δεν πρόκειται να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά μεσοπρόθεσμα, παρά τις αντίθετες εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης εκτιμά ο κινεζικός οίκος αξιολόγησης Dagong Global
Credit Rating ο οποίος υποβάθμισε την αξιολόγηση της χώρας μας στο C από CCC με προοπτική περαιτέρω υποβάθμισης. Δηλαδή είναι ένα βήμα πριν το D.

Η Dagong Global Credit Rating είναι ο μεγαλύτερος οίκος αξιολόγησης της Κίνας και χαίρει εκτίμησης παγκοσμίως, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι τον συμβουλεύονται όλες οι κινεζικές εταιρείες πριν επενδύσουν στην Ελλάδα.

Που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξουν σοβαρές κινεζικές επενδύσεις με όλα αυτά τα στοιχεία του οίκου αφού το C σημαίνει ότι η χώρα διατρέχει μεγάλο κίνδυνο χρεοκοπίας καθώς ''η Ελλάδα έχει χάσει τελείως την φερεγγυότητά της και πρέπει να προετοιμαστεί για μια μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους''!

Ακόμα χειρότερες είναι οι προβλέψεις του οίκου, που εκτιμά πως Μάλιστα, ο κινεζικός οίκος συμπληρώνει τις προβλέψεις του και με πολιτικές επισημάνσεις: ''Η κοινωνική αναταραχή έχει ενταθεί, η ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ελέγχει τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις έχει καταστραφεί δραματικά, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη την εφαρμογή των προγραμμάτων διάσωσης της ΕΕ''.

"Χύμα" τα λένε οι Κινέζοι, που δεν έχουν τις ευγένειες των δυτικών που "σφάζουν με το βαμβάκι" και το χειρότερο όλων είναι ότι αυτή η αξιολόγηση θα "φρενάρει" όλες τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα που επρόκειτο να γίνουν.

defencenet.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news