facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Νέες συλλήψεις επιχειρηματιών για παρακράτηση ΦΠΑ

Χειροπέδες φόρεσε την Πέμπτη το ΣΔΟΕ σε άλλους δύο επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, που φέρονται ότι είχαν παρακρατήσει μεγάλα ποσά ΦΠΑ από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα.

Πρόκειται, για μία 47χρονη ιδιοκτήτρια εργοστασίου κουφωμάτων και εναν 63χρονο επιχειρηματία από το χώρο του έτοιμου ενδύματος, που φέρονται να μην απέδωσαν ΦΠΑ ύψους 143.000 ευρώ και 146.000 ευρώ, αντίστοιχα.


Τα ονόματα των δύο συλληφθέντων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, και πιθανότατα θα γίνουν γνωστά μέσα στις προσεχείς ημέρες, αφού προηγηθεί η έκδοση σχετικής εισαγγελικής διάταξης.

Όπως έγινε γνωστό, η 47χρονη επιχειρηματίας προέβη σε ρύθμιση των οφειλών της και τελικά αφέθηκε ελεύθερη.

Αντίθετα, ο 63χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για μη απόδοση ΦΠΑ σε βαθμό κακουργήματος.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Σημειώνεται, ότι η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος της συμπρωτεύουσας έχει ζητήσει να της διαβιβαστούν, από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, τα πλήρη στοιχεία όσων έχουν υψηλόποσες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, προκειμένου να συλλαμβάνονται, με τη συνεργασία του ΣΔΟΕ, κατ' εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασιας.

Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη, για μη καταβολή ΦΠΑ, η ιδιοκτήτρια των καταστημάτων Fena, Φάννυ Κάτσου.

directNEWS.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news