facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Μάχη στο ΠΑΣΟΚ! Οι "δελφίνοι", οι "παπανδρεϊκοί" και η τριανδρία!

Σε θέσεις μάχης συνεχίζουν να βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές και οι «δελφίνοι» ενόψει της μάχης για την «επόμενη ημέρα». Παρά την αποφυγή «εμπρηστικών» δηλώσεων, η κατάσταση θυμίζει σε αρκετούς το κλίμα που επικρατούσε μετά την ήττα στις εκλογές του 2007 με μία διαφορά: τα στρατόπεδα δεν είναι
ακόμα πλήρως ευδιάκριτα και αρκετοί είναι αυτοί που τηρούν στάση αναμονής, προτού ξεκαθαρίσουν ποιες είναι οι επιλογές τους.

Το βέβαιο είναι ότι έχουν πάρει ήδη θέση στην εσωκομματική κονίστρα όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δηλώνουν «παπανδρεϊκοί», οι υποστηρικτές του Ευάγγελου Βενιζέλου που φιλοδοξούν να συσπειρώσουν και όλους τους «αντιπαπανδρεϊκούς», αλλά και η ομάδα των «τριών» (Λοβέρδος-Ραγκούσης-Διαμαντοπούλου) που είναι άγνωστο όμως εάν θα παραμείνει συσπειρωμένη μέχρι το τέλος.

Παράλληλα αυξάνονται όσοι ζητούν από τον Γ. Παπανδρέου να «ανοίξει» τις εσωκομματικές διαδικασίες, ανήσυχοι και από τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν το συγκυβερνών κόμμα να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Ευθυμίου, ο οποίος δήλωσε σήμερα στον RealFm: «Πρέπει να προηγηθούν των εκλογών συντεταγμένες διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ όπως προβλέπει το καταστατικό μας ώστε να έχουμε ένα ξεκάθαρο τοπίο. Και για μένα, όπως πιστεύω, οφείλει ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου να ανοίξει και να ξεκινήσει αυτές τις διαδικασίες ξεκαθαρίζοντας και τη θέση του».

Βέβαιος ότι θα ξεκινήσει τις αναγκαίες εσωκομματικές διαδικασίες δήλωσε στη ΝΕΤ ο κ. Π. Κουκουλόπουλος, ενώ ζήτησε να ξεκινήσουν οι ίδιες διαδικασίες μετά τις εκλογές η κ. Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στον Flash. Σε εκπομπή της ΝΕΤ επίσης ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης δήλωσε βέβαιος ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα κινηθεί με «ατομικιστικά» κριτήρια.

Την ανάγκη να ανασυνταχθεί το ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε εμφανίζει εικόνα… χυλού, επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Πρωτόπαπας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Όλοι μας που έχουμε υπηρετήσει αυτό τον χώρο δεκαετίες δεν θέλουμε να δείχνει αυτή την εικόνα που εμφανίζει. Δεν είναι δυνατόν να πας έτσι στις εκλογές, θα είναι άδικο για το ΠΑΣΟΚ, για την ιστορία μας, για την παράδοσή μας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προσδοκούν ακόμη από την παράταξη, εφόσον βέβαια αλλάξει» υποστήριξε.

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός πάντως δεν ανοίγει τα χαρτιά του. Όπως μάλιστα γράφουν τα «Νέα» το μήνυμα μέσω συνεργατών του ότι δεν έχει «συνταξιοδοτηθεί», ακολούθησε εντολή σιωπητηρίου προς το περιβάλλον του, με αποτέλεσμα όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Star.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news