facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Πολύ μεγάλη για να διασωθεί η ιταλική οικονομία

Η κρίση χρέους απειλεί τη Ρώμη

Η ιταλική οικονομία είναι υπερβολικά μεγάλη για να μπορεί η χώρα να έχει να στηριχτεί με ένα σχέδιο διάσωσης σε περίπτωση χρεωκοπίας, δήλωσε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.


«Η Ιταλία γνωρίζει», είπε η Φέκτερ προσερχόμενη στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, «ότι δεδομένου του μεγέθους της χώρας δεν μπορεί να ελπίζει σε εξωτερική βοήθεια, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες στην Ιταλία αυτήν τη στιγμή».

Η Ιταλία, η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης, κινδυνεύει να βρεθεί στη δίνη της κρίσης χρέους με την εκτίναξη του κόστους δανεισμού της στις αγορές.

Η απόφαση των χωρών της ευρωζώνης για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στα 1.000 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω μόχλευσης, έχει ως στόχο την αποφυγή της μετάδοσης της κρίσης χρέους της Ελλάδας στην Ιταλία, η οποία θα τορπίλιζε το σύνολο της ευρωζώνης.

Η Ιταλία, πιεζόμενη από τους Ευρωπαίους εταίρους της να τηρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικών περικοπών, θα τελεί πλέον υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news