facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Κρίσιμα τετ-α-τετ Βενιζέλου με Γιούνκερ και Ρεν

Πιέζουν για συναίνεση και πρόσωπα εμπιστοσύνης

«Ψήφο εμπιστοσύνης» από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Όλι Ρεν φαίνεται πως παίρνει ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο «παρά ένα» του κρίσιμου Γιούρογκρουπ στις Βρυξέλλες.


Μετά και το χθεσινό τελεσίγραφο, ο Επίτροπος Ρεν συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Βενιζέλο και ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις για τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης και την πολιτική συναίνεση επί των μέτρων που θα απαιτηθούν, στο δρόμο προς την 6η δόση, την νέα δανειακή σύμβαση και την ανταλλαγή («κούρεμα») των ελληνικών ομολόγων.

Όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου, έγινε «μια θετική και παραγωγική συζήτηση, υπό το φως των προσφάτων εξελίξεων στην Ελλάδα».

Σε λίγη ώρα (16.30 ώρα Ελλάδος) θα ακολουθήσει συνάντηση Βενιζέλου με τον πρόεδρο του Εurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μετά το μπαράζ αυτό των συναντήσεων, το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να αρχίσει σημαντική με καθυστέρηση, αργά το απόγευμα, προκειμένου και ο κ. Βενιζέλος να προσπαθήσει να πείσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του και τις κυβερνήσεις τους πως οι πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προχωρούν ταχέως στην Ελλάδα, για να «ξεμπλοκάρουν» και αυτοί με τη σειρά του την 6η δόση.

Εν τω μεταξύ, «περισσότερη σαφήνεια» πριν από οποιαδήποτε νέα δανειοδότηση, συμπεριλαμβανομένης και της εκταμίευσης της έκτης δόσης- ζήτησε τη Δευτέρα η Κομισιόν από την Ελλάδα.
«Χρειαζόμαστε κατ' αρχήν σαφήνεια όσον αφορά στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Αθήνα και στη συνέχεια θα συζητήσουμε», δήλωσε από τις Βρυξέλλες, όπου συνεδριάζει τη Δευτέρα το Eurogroup, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ.

Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε να επιταχυνθούν οι εργασίες για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Όπως είπε ο Αλταφάζ, «τα γεγονότα, οι εξελίξεις στις αγορές, αποδεικνύουν την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εργασίες για την ενίσχυση της δυνατότητας παρέμβασης του EFSF».

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news