facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ελπίδες για τα θύματα της ραδιενέργειας

Μέχρι στιγμής η πιο συνηθισμένη εικόνα όταν συνέβαινε μια διαρροή ραδιενέργειας σε μια πυρηνική εγκατάσταση ήταν η άμεση λήψη ιωδίου. Με αυτό τον τρόπο μειωνόταν κατά έναν σημαντικό βαθμό ο κίνδυνος πρόσληψης ραδιενέργειας από τον θυρεοειδή αδένα. Ωστόσο, ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι ο συνδυασμός ενός αντιβιoτικού με μια πρωτεΐνη
μπορεί να περιορίσει δραστικά τις πιθανές συνέπειες της ραδιενέργειας ακόμη και εάν χορηγηθεί περισσότερες από 24 ώρες μετά την έκθεση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των πειραμάτων τους, εξέθεσαν ποντίκια σε θανατηφόρες δόσεις ραδιενέργειας και στη συνέχεια τους χορήγησαν αντιβιoτικό της ομάδας των φθοριοκινολονών και μια συνθετική μορφή πρωτεΐνης που αυξάνει τη βακτηριοκτόνο δράση/διαπερατότητα (BPI).

Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά καθώς 8 στα 10 ποντίκια θεραπεύτηκαν μέσα σε μία ημέρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί τα περισσότερα αντίδοτα πρέπει να χορηγηθούν πριν ή λίγες ώρες μετά από την έκθεση, κάτι που δεν είναι πάντοτε εφικτό.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science Translational Medicine».

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι, καθώς τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν έχουν αποδειχθεί ασφαλή για τους ανθρώπους, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν αποθέματα για να διανεμηθούν σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος ή επίθεσης. Υψηλές δόσεις ακτινοβολίας βλάπτουν τον οργανισμό, στοχεύοντας μεταξύ άλλων τα κύτταρα του εντέρου και επηρεάζοντας την ικανότητά τους να διαιρούνται και να αναπαράγονται, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα βακτήρια να «δραπετεύουν» στο αίμα.

zougla.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news