facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Δύο μείζονα σφάλματα τακτικής και ουσίας από τον Α.Σαμαρά

"Στριμωγμένη" βρίσκεται σήμερα τόσο η πολιτική ηγεσία της Ν.Δ., όσο και το ίδιο το κόμμα που χθες προχώρησε σε δύο μείζονα σφάλματα. Πολιτικής τακτικής το ένα και πολιτικής ουσίας το δεύτερο: Σε ότι αφορά το πρώτο δε νομίζουμε να αμφιβάλει κανείς ότι η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να βγει πριν το υπουργικό συμβούλιο και να δηλώσει ότι δέχεται την δανειακή σύμβαση και η οποία στηρίχθηκε σε εντελώς λάθος εισηγήσεις των συμβούλων του, όπως πληροφορούμαστε έγκυρα, μόχλευσε το χρόνο πολιτικής ζωής του Γ.Παπανδρέου και της κυβέρνησής του.


Αλλά το δεύτερο, η αποδοχή της δανειακής σύμβασης, χωρίς να περιμένει τους εφαρμοστικούς νόμους, χωρίς πρακτικά να ξέρει το περιεχόμενο της δανειακής σύμβασης είναι μείζον, άπτεται της ιδεολογικής βάσης του κόμματος και είναι πολύ πιο σοβαρό. Αυτά τα περί "Δεν θα ψηφίσουμε την δανεριακή σύμβαση αν έρθει μαζί με το πακέτο των εφαμροστκών" είναι υπεκφυγές. Που πήγε το μείζον θέμα της "εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας";

Δηλαδή δέχεται η Ν.Δ. να εκχωρηθεί εθνική κυριαρχία "εν λευκώ"; Διότι αυτό σημαίνει "Αποδέχομαι την δανειακή σύμβαση".

Γιατί χθες δεν διευκρίνισε τίποτα επ'αυτού ο Α.Σαμαράς. Και τι σημαίνει "Αν παραιτηθεί η κυβέρνηση ψηφίζω την δανειακή σύμβαση"; Το ζήτημα είναι απλά να παραιτηθεί η κυβέρνηση ή να υπάρξει ουσιαστική εξ αρχής διαρπαγμάτευση της σύμβασης και βελτίωσή της στα σημεία που αφορούν την εθνική κυριαρχία. Το ζήτημα είναι ποιος θα είναι στην εξουσία ως τοπική κυβέρνηση ή ποιος θα έχει την εξουσία της Ελλάδας;

Αυτά πρέπει να τα διευκρινήσει -και άμεσα- ο Α.Σαμαράς. Χθες το τηλεφωνικό κέντρο και τα email του defencenet.gr "κρασάρισαν" από απλούς οπαδούς του κόμματός του, αλλά και απλούς πλίτες οι οποίοι είχαν ένα ερώτημα "Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς συμβιβάστηκε να δώσει την σημαία του αγώνα μας κατά της κυβέρνησης: Την εθνική κυριαρχία; Τη διαφορά έχει από τη Ντόρα Μπακογιάννη που λέει "ναι" σε όλα;"

Κατά τα λοιπά αυτά που λέει ότι "Δεν δέχεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά μόνο μεταβατική με άμεση προοπτική τις εκλογές " έχουν αξία μόνο αν πέσει σήμερα η κυβέρνηση.

Σε διαφορετική περίπτωση, απλά κανείς δεν θα ρωτήσει τη Νέα Δημοκρατία για το τι θέλει. Και μετά το πρόβλημά της θα είναι ακόμα μεγαλύτερο αφού θα έχει αποδομήσει το ιδεολογικό της υπόβαθρο δεχόμενη την δανειακή σύμβαση, αλλά θα έχει περάσει και στο πολιτικό περιθώριο έχοντας απωλέσει την πολιτική πρωτοβουλία.

defencenet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news