facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

«Να μην επαναληφθούν τα λάθη του πρώτου μνημονίου»

Λ.Κατσέλη: Αισθήματα ανακούφισης αλλά και δυσπιστίας για τη νέα κυβέρνηση

Ανάμεικτα τα συναισθήματα για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι αποτελεί «αδήριτη ανάγκη να δουλέψουμε όλοι μαζί για να βγει η χώρα από την κρίση».


Η κ. Κατσέλη δεν δίστασε πάντως να επισημάνει ότι εκτός από τα «αισθήματα ανακούφισης για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης που καλείται να ολοκληρώσει τις συμφωνίες με τους εταίρους μας», υπάρχει και «δυσπιστία για τη σύνθεσή της, καθώς αποτελείται από πρόσωπα που προέρχονται από πολιτικούς χώρους με ασύμβατες απόψεις».

Πρόκειται για συγκυβέρνηση - είναι ξεκάθαρο, υπογράμμισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες προσαρμογές πριν και από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, ώστε να πιεστεί η χώρα μας ακόμη περισσότερο μετά. Ζήτησε επίσης να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν τα προηγούμενα δύο χρόνια στο νέο μνημόνιο, χαρακτηρίζοντας ως λάθη τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την εξάντληση όλων των περιθωρίων για ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, να εξεταστούν οι προτάσεις για το ταμείο αναχρηματοδότησης, να λειτουργήσει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός εγγυήσεων, που είχε περιληφθεί στο κοινό ανακοινωθέν Μέρκελ-Παπανδρέου το 2010 και δεν προχώρησε, να εξεταστεί η μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου καυσίμων, να ενισχυθεί η καταναλωτική δύναμη και να υλοποιηθούν τα προγράμματα στήριξης της εργασίας.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news