facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Στο ΣτΕ οι προσφυγές για το ειδικό τέλος ακινήτων

Στις 2 Δεκεμβρίου και με διαδικασίες «εξπρές» θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων που καλούμαστε να πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Παναγιώτης Πικραμμένος, όρισε τη 2η Δεκεμβρίου ως ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια των αιτήσεων των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Καλαμάτας, του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι», ενός δικηγόρου και τεσσάρων ιδιοκτητών ακινήτων με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η επιβολή του νέου τέλους-φόρου, που θα εισπραχθεί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Εισηγήτρια ορίστηκε η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα.

Παράλληλα, σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση για ακύρωση της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του νέου τέλους-φόρου.

Οι φοροτέχνες υποστηρίζουν και αυτοί πως το νέο ειδικό τέλος είναι αντίθετο στις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας, της ισότητας και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, ενώ προσβάλλει και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news