facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Οργή Σαρκοζί για την απόφαση για το ελληνικό δημοψήφισμα

«Παράλογη και επικίνδυνη», απόφαση, «μονόδρομος» η συμφωνία

Τη δυσφορία του για την αιφνιδιαστική απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού να θέσει στην κρίση των πολιτών τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου επανέλαβε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου απόψε στο Παρίσι.


«Χθες ο έλληνας πρωθυπουργός έλαβε την απόφαση να προαναγγείλει δημοψήφισμα. Η πρωτοβουλία αυτή ξάφνιασε ολόκληρη την Ευρώπη. Το να δίνεται ο λόγος στο λαό είναι πάντα νόμιμο, αλλά η αλληλεγγύη των χωρών της ζώνης του ευρώ δεν μπορεί να ασκηθεί αν η κάθε μία δεν συναινέσει στις αναγκαίες προσπάθειες» σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος.

Ο ίδιος επέμεινε ότι το σχέδιο διάσωσης της ζώνης του ευρώ που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες είναι «ο μόνος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα του ελληνικού χρέους» και πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό θα έχει συζητήσεις αύριο με τον έλληνα πρωθυπουργό και τη γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ «προκειμένου να διερευνηθεί με ποιο τρόπο θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις».

Νωρίτερα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης και μέλη του κεντροδεξιού κόμματος UMP είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Ο γάλλος πρόεδρος εμφανίζεται μάλιστα να δήλωσε, σύμφωνα με πηγές του Le Monde ότι «η απόφαση αυτή είναι παράλογη και από την οπτική της Ελλάδας επικίνδυνη».

Όμως ακόμα και ο στενότερος σύμβουλος του υποψηφίου των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η απόφαση αυτή «είναι αποκαλυπτική της έλλειψης συντονισμού στους κόλπους του ευρώ».

Εκπρόσωποι και στελέχη των κομμάτων της Αριστεράς εκφράστηκαν με πιο συγκρατημένο τρόπο υποστηρίζοντας ότι το δημοψήφισμα αποτελεί το μίνιμουμ μιας δημοκρατικής νομιμοποίησης και ότι οι επιλογές του ελληνικού λαού θα πρέπει να γίνουν σεβαστές.

tovima.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news