facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Φρένο και κανόνες στους κερδοσκόπους

Φρένο στα κερδοσκοπικά παιχνίδια που γίνονται με τα ασφάλιστρα κινδύνου κρατικών ομολόγων (CDS) επιχείρησε να βάλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα ψήφισε χθες τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό που απαγορεύει μεταξύ άλλων την αγορά CDS εάν ο αγοραστής δεν είναι και κάτοχος των εν λόγω ομολόγων.


Η ΕΕ επιχειρεί επίσης να περάσει ρύθμιση με την οποία οι επενδυτές θα μπορούν να κινούνται νομικά κατά οίκων αξιολόγησης διεκδικώντας αποζημιώσεις όταν οι οίκοι αυτοί παραβαίνουν την κείμενη νομοθεσία «επίτηδες ή λόγω βαριάς αμέλειας».

«Οι αξιολογήσεις επηρεάζουν ευθέως τις αγορές και την ευρύτερη οικονομία και επομένως την ευημερία των ευρωπαίων πολιτών. Δεν αποτελούν απλά γνώμες των οίκων», υπογράμμισε ο ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ. Ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει άλλα μέλη της Κομισιόν ώστε να επιβληθεί προσωρινή απαγόρευση στην αξιολόγηση από οίκους χωρών οι οποίες έχουν λάβει διεθνή οικονομική βοήθεια. Ο επίτροπος υποσχέθηκε να προσπαθήσει να περάσει παρόμοια ρύθμιση στο μέλλον.

ΕΞΩΣΗ. Ο ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε έγινε από χθες ο πρώτος ηγέτης χώρας-μέλους της ευρωζώνης που ζήτησε ανοικτά τη δημιουργία μηχανισμού αποβολής από το ενιαίο νόμισμα. «Θα θέλαμε να μπορούν να εκδιωχθούν από τη ζώνη του ευρώ μέλη της» τόνισε ο συντηρητικός Πρωθυπουργός της Ολλανδίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Λονδίνο.

tanea.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news